x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ești pensionar și nu ai folosit biletele de tren? Ai putea primi bani în locul acestora

Ești pensionar și nu ai folosit biletele de tren? Ai putea primi bani în locul acestora

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   00:05
Ești pensionar și nu ai folosit biletele de tren? Ai putea primi bani în locul acestora

Un nou proiect de lege vine în ajutorul pensionarilor din România, care ar putea primi mai mulți bani la pensie, în schimbul biletelor de tren pe care nu le-au folosit.

Potrivit Antena 3 CNN, proiectul de lege, care prevede bani pentru pensionari în schimbul biletelor de tren nefolosite, a fost depus miercuri de PNL, prin Gabriel Andronache. 

Astfel, potrivit proiectului, "călătoriile care nu au fost efectuate în cursul anului vor fi compensate în bani, care vor fi viraţi beneficiarilor odată cu plata primei pensii a anului următor. Calculul compensaţiei se stabileşte prin Ordin al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”.

Aproximativ 80% din biletele de tren rămân neutilizate

"Avem speranța că acest proiect de act normativ va fi susținut de toate grupurile parlamentare și sperăm să aibă un parcurs legislativ urgent. Proiectul de lege urmează să intre în procesul legislativ în perioada următoare”, a precizat inițiatorul proiectului. 

Proiectul de lege propune următoarele:

Călătoriile care nu au fost efectuate în cursul anului vor fi compensate în bani, care vor fi virați beneficiarilor odată cu plata primei pensii a anului următor.

Calculul compensației se stabilește prin Ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Călătoriile simple pentru pensionari, cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru trenuri regio R şi trenuri interregio IR fără regim de rezervare clasa a II-a sau pentru mijloace de transport intern, auto ori naval, vor fi asigurate atât de unitățile cu capital de stat, cât şi de societățile comerciale cu capital privat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pensionari bilete de tren compensatii