x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentagonul: Un atac asupra României ar schimba natura implicării SUA în războiul din Ucraina

Pentagonul: Un atac asupra României ar schimba natura implicării SUA în războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2024   •   09:27
Pentagonul: Un atac asupra României ar schimba natura implicării SUA în războiul din Ucraina

NATO nu va intercepta rachete și drone deasupra Ucrainei așa cum o face deasupra Israelului, deoarece sunt „două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite”. Un atac asupra României sau Poloniei ar schimba natura implicării SUA, declară Sabrina Singh.

Secretarul adjunct de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, a afirmat „vorbim despre două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite. Președintele, chiar de la început, a ordonat acestui departament să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă”.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a subliniat faptul că Ucraina a avut mult succes în utilizarea apărării aeriene și a altor capabilități pentru a continua să își recâștige teritoriul, anunță pravda.com.

De asemenea, ea a povestit despre o conversație între șeful Pentagonului, Lloyd Austin, și ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umierov, care s-a axat pe obținerea celor mai recente actualizări ale câmpului de luptă pentru a evalua mai bine ce capabilități suplimentare ar putea necesita Ucraina.

Singh a subliniat că președintele american, Joe Biden, a promis că Statele Unite nu vor interveni în războiul din Ucraina, dar vor sprijini Kievul în eforturile sale de a-și recâștiga teritoriul.

Întrebată dacă lovirea unor ținte de pe teritoriul polonez sau românesc ar fi, de asemenea, considerată „punerea bocancilor la sol”, Singh a spus că „asta ar însemna să ne implicăm într-un război într-un mod diferit”.

De asemenea, ea a menționat că Ucraina „a fost capabilă să se apere cu succes împotriva atacurilor rusești asupra orașelor, populației și infrastructurii lor”.

Purtătoarea de cuvânt a adăugat că SUA vor continua să ofere Ucrainei sprijinul necesar pentru atingerea acestui obiectiv.

Joi, președintele Volodimir Zelenski și secretarul general al NATO, Mark Rutte, au discutat despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei și despre potențiala sa aderare la NATO și au făcut apel la o apărare comună a cerului ucrainean, ca în Israel.

(sursa: Mediafax)

×