x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentru bătrâni: Cadouri de ziua lor

Pentru bătrâni: Cadouri de ziua lor

02 Oct 2008   •   00:00
Pentru bătrâni: Cadouri de ziua lor

Nunţi de diamant, baloane colorate, inimioare şi flori, o seară de comedie, un picnic în aer liber şi un concurs artistic. Au fost câteva dintre cadourile primite de vârstnicii bucureşteni ieri, de ziua lor.



Nunţi de diamant, baloane colorate, inimioare şi flori, o seară de comedie, un picnic în aer liber şi un concurs artistic. Au fost câteva dintre cadourile primite de vârstnicii bucureşteni ieri, de ziua lor.
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită cu bucurie în Sectorul 4 al Capitalei. Nu mai puţin de 65 de cupluri vârstnice au folosit acest prilej pentru a-şi organiza nunta de diamant într-un restaurant din Parcul Carol, la invitaţia primarului Popescu-Piedone şi a Fundaţiei Dan Voiculescu pentru
Dezvoltarea României. Petrecerea a adunat, pe lângă cuplurile care au împlinit şaizeci de ani sau chiar mai mult de mariaj, nepoţii, rudele sau prietenii acestora. Maria Ciobanu, Mihai Constantinescu sau Formaţia Rapsodia au încântat "auditoriul" cu recitaluri speciale. Soţii Lepădatu au fost invitaţii de onoare ai evenimentului, pentru că au împlinit 70 de ani de căsătorie. "Am prins şi războiul şi foamentea, dar am trecut de toate. Suntem fericiţi totuşi că am trăit atât timp", ne-au spus aceştia. 


Bucuroşi de daruri

"Mi se pare o idee extraordinară, pentru că sunt oameni care au nevoie de puţin sprijin. Ei sunt cei care au dus greul, până la urmă, într-o perioadă dificilă", ne-a declarat Mihai Constantinescu. La fel, Cristian Popescu-Piedone s-a declarat acelaşi veşnic admirator al bătrânilor, "care trebuie sărbătoriţi cât timp sunt în viaţă". Ideea Nunţilor de Diamant face parte dintr-un proiect care a început la iniţiativa unui grup de pensionari din Sectorul 4, care, sprijiniţi de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, au format acum câteva luni Consiliul Seniorilor cu scopul de a căuta soluţii pentru problemele cotidiene ale pensionarilor, precum şi pentru a oferi membrilor săi alternative de a petrece timpul liber. Celelalte sectoare ale Capitalei, în colaborare cu compania Millenium Communication, le-au oferit vârstnicilor o seară de spectacol care să le descreţească frunţile: "Sunt un orb", cu Horaţiu Mălăele la Teatrul de Comedie.


Pictoriţele de icoane de la azilul "Casa Max"

Patru femei dintr-un azil din Bucureşti încearcă să dezvolte o mică afacere din pictura de icoane pe sticlă. Ieri, de Ziua Internaţională a Vârstnicilor, femeile şi-au expus colecţia în sala de mese a azilului şi speră ca prin vânzarea ei să-şi cumpere vopsele acrilice. Deviza lor: "Noi nu vrem să fim întreţinute!". La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice "Casa Max" din Bucureşti, Primăria Sectorului 3 a organizat pentru persoanele trecute de 65 de ani un picnic în aer liber şi un concurs artistic "Talente fără vârstă". Un domn englez de la firma "Hild-Garant Viager" le-a vorbit de oportunităţile oferite de programul Hild, "unic în România", şi, ca să priceapă mai bine ce este cu acest program minune de ajutorare a persoanelor trecute de 65 de ani, le-a spus o definiţie lămuritoare: "Hild este întotdeauna un chiriaş care îşi plăteşte la timp datoriile, dar care nu se mută niciodată în casa respectivă". O explicaţie mai practică a venit însă de la PR-ul firmei:
"Oferim o rentă lunară seniorilor. Gratis?
Nu, nu gratis. Se face un act de vânzare-cumpărare pe casa persoanei respective şi, de pildă, dacă apartamentul este evaluat la 100.000 de euro, firma Hild îi dă un avans de 15.000 de euro şi se angajează ca până la sfârşitul vieţii îi va da o rentă lunară de aproximativ
  • 350 de euro. Apartamentul intră în posesia Hild după decesul seniorului". Zeci de pliante de la Hild, cu bătrâni fericiţi şi iubitori, zăceau pe mesele sărbătoriţilor... Sidonia Silian

×
Subiecte în articol: observator