x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentru că nu-i tentează pe hoţi să le fure, S-au inventat parazăpezile din împletituri de CRENGI ŞI ARBUŞTI!

Pentru că nu-i tentează pe hoţi să le fure, S-au inventat parazăpezile din împletituri de CRENGI ŞI ARBUŞTI!

25 Noi 2013   •   22:26

Un primar din judeţul Vaslui a inventat parazăpezi din împletituri de crengi şi arbuşti pentru a evita blocarea drumurilor şi izolarea pe timp de iarnă a comunei, investiţie care nu a costat niciun leu şi care nu-i tentează pe hoţi să o fure, aşa cum s-a întâmplat în cazul panourilor metalice.
   
Principalele drumuri de acces spre comuna vasluiană Viişoara vor fi protejate în această iarnă de parazăpezi făcute din împletituri de crengi şi arbuşti, soluţie găsită de autorităţile locale după ce panourile metalice puse în iernile trecute pe marginea drumurilor au fost furate, scrie Mediafax.
  
Investiţia făcută de autorităţile din Viişoara nu a costat niciun leu, în condiţiile în care arbuştii folosiţi la parazăpezi au fost tăiaţi de pe marginea unui drum comunal, unde primăria a făcut defrişări.
  
"Ca şi forţă de muncă, am participat majoritatea angajaţilor din primăriei, de la paznic şi şeful pompierilor, până la viceprimar şi primar. Dacă la parazăpezile metalice trebuia să angajăm oameni care să le păzească, ceea ce nu ne permitea bugetul, pe acestea din crengi şi arbuşti nu le fură nimeni. De aceea, le considerăm foarte eficiente", a declarat, luni, primarul comunei Viişoara, Liviu Pârciu.
   
Parazăpezile din împletituri de crengi şi arbuşti au o înălţime de 1,5 metri şi, însumate, se întind pe o lungime de peste doi kilometri.

×