x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Alba: Fratele unui senator PDL, acuzat de infracţiuni economice

Percheziţii în Alba: Fratele unui senator PDL, acuzat de infracţiuni economice

11 Mai 2011   •   08:40
Percheziţii în Alba: Fratele unui senator PDL, acuzat de infracţiuni economice

Zece percheziţii au avut loc în Alba, pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni economice care a provocat un prejudiciu de peste două milioane de lei. Potrivit procurorilor, membrii grupării au fost sprijiniţi de şase angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Alba. Printre persoanele vizate de procurori se mai află şi fratele senatorului PDL Nicolae Dobra, care ocupă funcţia de director adjunct al DGFP în Alba.  El este acuzat de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional, evaziune fiscală, favorizarea infractorului, conflict de interese şi omisiunea sesizării organelor judiciare.

Conform unui comunicat DIICOT, acţiunea din judeţul Alba este coordonată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, conform Mediafax.

Gruparea a avut activităţi comerciale, direct sau prin societăţi comerciale interpuse, fără a le înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale.

Valoarea prejudiciului este estimată la 2.200.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Activitatea infracţională a grupării a fost sprijinită de către şase angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Compartimentul de inspecţie şi control.

De asemenea, aceştia au făcut controale formale la societăţile membrilor grupării infracţionale, în scopul obţinerii direct sau indirect de foloase materiale, menţionează DIICOT.



Senatorul PDL Nicolae Dobra: Nu cred că fratele meu a comis vreo infracţiune

Nicolae Dobra a declarat, pentru Mediafax, că nu ştie ce acuzaţii i se aduc fratelui său, Ioan Dobra, directorul adjunct al Direcţiei de Finanţe Alba, precizând că acesta i-ar fi spus la telefon că este nevinovat şi că nu a comis nicio infracţiune.

Nicolae Dobra a spus că l-a sunat, în această dimineaţă, pe fratele său, iar acesta i-a confirmat că este audiat de procurorii DIICOT, precizându-i însă că "nu a făcut nicio infracţiune".

Dobra a afirmat că a avut o discuţie foarte scurtă cu fratele său şi că nu ştie mai multe despre acuzaţiile care i se aduc, însă nu crede că acesta a comis vreo infracţiune.

"Nu stau zi de zi cu el, dar nu cred că fratele meu a făcut vreo infracţiune economică", a spus Nicolae Dobra.

El a adăugat că nu doreşte să facă mai multe comentarii şi aşteaptă ca organele abilitate să dispună măsurile legale în acest caz.

Ioan Dobra se află în conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba de aproape 15 ani, ocupând, pe rând, funcţiile de director general şi de director adjunct.

El este acuzat de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional, evaziune fiscală, favorizarea infractorului, conflict de interese şi omisiunea sesizării organelor judiciare şi se află printre cele zece persoane audiate de DIICOT pentru fraude fiscale.

×