x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la Administraţia cimitirelor din Bucureşti şi ALPAB

Percheziţii la Administraţia cimitirelor din Bucureşti şi ALPAB

19 Noi 2015   •   12:20
Percheziţii la Administraţia cimitirelor din Bucureşti şi ALPAB
Sursa foto: agentia.org

Peste 120 de poliţişti efectuează joi dimineaţa percheziţii la Administraţia cimitirelor şi la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), precum şi în alte locaţii din patru judeţe, fiind vizate mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 43 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Buzău şi Mehedinţi.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2009 - 2014, societăţi comerciale controlate de un număr restrâns de persoane şi care aveau încheiate contracte cu instituţii publice au creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală de achiziţii fictive în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Reprezentanţii acestor societăţi au încercat să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme pe care le controlau, în final aceste sume fiind retrase integral în numerar.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 14 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti.

Sursa: Agerpres

×