x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii la domiciliul criminalului de la Perla. Agentul Vlădan va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

Percheziţii la domiciliul criminalului de la Perla. Agentul Vlădan va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

06 Mar 2012   •   07:10
Percheziţii la domiciliul criminalului de la Perla. Agentul Vlădan va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

UPDATE 14:15 - La aceasta ora, casa criminalului de la coaforul din Dorobanti este perchezitionata, in baza unei autorizatiei emise de judecator.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au preluat cazul atacului armat de ieri, din zona Perla din centrul Bucurestiului, soldat cu doi morti si sase raniti.

Cauza a fost preluata de la Parchetul Tribunalului Bucuresti de o echipa operativa formata din doi procurori, respectiv procurorul sef Sectie de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, Valentin Selaru si un alt procuror, precum si ofiteri de politie judiciara de la 'Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei'.

"Din primele cercetari a rezultat ca o persoana de sex masculin a tras mai multe focuri de arma intr-un coafor din Bucuresti, soldat cu decesul a doua persoane si ranirea altor sase. Persoana care a deschis focul asupra victimelor, Vladan Gheorghe, a fost audiata (a fost de acord si a dat o declaratie olografa ampla). Acesta a fost retinut in cursul noptii de 5 spre 6 martie, pentru 24 de ore, incepand cu ora 1:30", se arata in comunicat.

Gheorghe Vladan va fi adus, astazi, la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorii vor decide daca emit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Autorul atacului armat este angajat al MAI din 2007, detinea arma legal din 2010 si a fost testat psihologic ultima oara anul trecut.

"Din primele date rezulta ca autorul agresiunii este V. Gheorghe de 53 de ani, din Bucuresti. Acesta este angajat M.A.I. din anul 2007 intr-o structura auxiliara. Detinea arma in mod legal din anul 2010 si a fost testat psihologic, ultima oara in anul 2011, de fiecare data trecand cu bine aceste examinari. Arma in cauza este o arma personala si nu de serviciu, iar barbatul se afla in timpul liber", se precizeaza in comunicatul transmis de DGPMB.

Potrivit documentului, luni la ora 17:40 prin sistemul de apel unic de urgenta 112 un barbat a anuntat ca pe Soseaua Stefan cel Mare in zona Perla s-au auzit mai multe focuri de arma. In mai putin de un minut la fata locului au ajuns doi agenti de politie, unul din cadrul Sectiei 1 Politie, iar celalalt de la Politia Canina, care au observat mai multe persoane ranite si un barbat inarmat, pe care l-au dezarmat, imobilizat si incatusat, se arata in comunicat. In scurt timp, la fata locului au sosit mai multe echipaje de politie, SMURD si ambulanta, s-a procedat la incercuirea perimetrului si a fost declansata ancheta.

Conform comunicatului Politiei Capitalei, echipajele SMURD si ambulanta sosite la fata locului au identificat un numar de opt victime, toate prezentand plagi impuscate. Doua femei au decedat, iar celelalte victime se afla internate. Asupra a trei dintre ele s-a intervenit chirurgical, celelalte fiind in afara oricarui pericol.

"Din primele date ale anchetei reiese faptul ca V. Gheorghe se afla intr-o stare conflictuala cu sotia sa (una dintre persoanele decedate), existand marturii ca cei doi erau despartiti in fapt de mai multa vreme", precizeaza sursa citata.

Cercetarile sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunii de omor deosebit de grav si nerespectarea armelor si munitiilor, se mai arata in comunicatul DGPMB.

×