x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericol de intoxicare la Turda. Un rezervor avariat de clor a deversat gaz în atmosferă

Pericol de intoxicare la Turda. Un rezervor avariat de clor a deversat gaz în atmosferă

11 Mai 2020   •   10:54
Pericol de intoxicare la Turda. Un rezervor avariat de clor a deversat gaz în atmosferă
Sursa foto: Foto: Facebook/ ISU Cluj

Pericol de intoxicare la Turda, unde un rezervor avariat de clor a deversat gaz în atmosferă, în noaptea de duminică spre luni. Pompierii clujeni și echipaje SMURD au intervenit în incinta firmei.

Pompierii de la ISU Cluj au anunțat că duminică noapte a fost înregistrat un apel de urgență, la ora 02.44, care anunța faptul că un rezervor cu clor avariat (recipient de mărimea unui butoi), din interiorul unui operator economic deversează gaz în atmosferă.

„Pompierii sosiţi la faţa locului au constatat că se simţea miros puternic de clor în atmosferă, aerul era irespiraabil în interiorul operatorului economic, era în funcţiune instalaţia pentru refularea a perdelei de apă, destinată limitării propagării scăpărilor de gaz în atmosferă, iar doi angajaţi se refugiaseră pe un vagon pentru a evita inhalarea de clor", se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Pompierii, echipați cu aparate de respirat cu aer comprimat, au luat recipientul respectiv și l-au introdus într-un bazin cu apă unde au adus și deversat sacii cu agentul de neutralizare și au acționat concomitent pentru a echipa pe cei doi angajați cu aparate de respirat și i-au evacuat în siguranță în afara zonei unde se manifesta deversarea de gaz.

×
Subiecte în articol: turda gaz in atmosfera clor