x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pescador cu migranți în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

Pescador cu migranți în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

03 Sep 2017   •   17:45
Pescador cu migranți în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, duminică, un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căruia se aflau aproape 90 de persoane, arată un comunicat al Gărzii de Coastă transmis AGERPRES. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat, în cursul dimineţii, un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre ţărmul României, arată sursa citată.

Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul şi a două nave aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare - ARSVOM. 

Nava nu a răspuns avertismentelor poliţiei de frontieră şi nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-şi deplasarea spre ţărmul românesc. Fiind însoţită de navele Gărzii de Coastă, ambarcaţiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia. 

Cele 87 de persoane (48 bărbaţi, 16 femei şi 23 de copii) aflate la bord vor fi preluate de poliţiştii de frontieră, care vor efectua activităţile specifice în astfel de cazuri, mai precizează Garda de Coastă. 

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Inspectoratului Poliţiei Judeţene Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi Inspectoratului General pentru Imigrări, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

AGERPRES

×