x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Agriculturii vrea să oprească transportul de oi din cauza pestei ovinelor

Ministrul Agriculturii vrea să oprească transportul de oi din cauza pestei ovinelor

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2024   •   21:50
Ministrul Agriculturii vrea să oprească transportul de oi din cauza pestei ovinelor

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, le-au solicitat, joi, crescătorilor de ovine să ia toate măsurile care se impun, respectiv oprirea mișcării animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, împreună cu președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, s-au întâlnit, joi, la sediul MADR cu reprezentanții federațiilor și asociațiilor de creștere a ovinelor pentru a identifica soluții în vederea stopării răspândirii pestei micilor rumegătoare.

Cei doi le-au solicitat crescătorilor de ovine să ia toate măsurile care se impun, respectiv oprirea mișcării animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare.

La rândul lor, crescătorii de ovine au adus asigurări că vor face tot posibilul să izoleze focarele și să oprească transportul intern de animale.

„Avem pârghiile necesare să protejăm fermierii români, există soluții pentru toată lumea, însă trebuie să ținem cont de faptul că boala evoluează pe o anumită perioadă de timp”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministrul a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între fermieri și autorități și a amintit eforturile derulate de MADR pentru deschiderea de noi piețe pentru exportul de ovine.

Reprezentanții crescătorilor de ovine și-au exprimat aprecierea pentru buna cooperare dintre MADR și ANSVSA cu privire la menținerea exporturilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pesta rumegatoare animale