x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 1.000 de elevi vor beneficia de bursa "Guvernul României"

Peste 1.000 de elevi vor beneficia de bursa "Guvernul României"

25 Mar 2009   •   00:00

Un număr de 1.025 de elevi din întreaga ţară (câte 25 din 41 de judeţe) capabili de performanţă, care provin din mediul rural, din familii al căror venit pe membru de familie este sub o treime din salariul de bază minim brut pe ţară, vor putea beneficia de bursa 'Guvernul României', în valoare de 350 de lei pe lună, informează Agerpres.

'Cuantumul bursei şcolare stabilită în conformitate cu Legea nr. 32/2008 pentru completarea art. 10 din Legea Învăţământului nr. 84/1995, este de 350 de lei/ elev/ lună. Bursele şcolare 'Guvernul României' se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi se indexează anual cu indicele de inflaţie, prin ordin al ministrului Educaţiei', potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Sumele destinate burselor şcolare 'Guvernul României' se vor repartiza lunar inspectoratelor şcolare de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Inspectoratele şcolare vor vira sumele primite de la Ministerul Educaţiei către unităţile de învăţământ care şcolarizează elevii beneficiari ai burselor şcolare. Potrivit hotărârii, unităţile de învăţământ vor plăti lunar elevilor beneficiari ai bursei şcolare sumele rămase după achitarea cheltuielilor de cazare şi masă.

Totodată, beneficiarii bursei şcolare 'Guvernul României' pot primi, în condiţiile legii, alte tipuri de burse sau forme de sprijin.
Cuantumul bursei şcolare 'Guvernul României' va cuprinde următoarele tipuri de cheltuieli per elev per an şcolar: cheltuieli de cazare - 350 lei; cheltuielile de masă - 2.790 lei; cheltuieli şcolare (rechizite, auxiliare curriculare, îmbrăcăminte, transport urban şi intrajudeţean pentru elev şi tutorii legali ai acestuia, activităţi de timp liber etc.) - 360 lei. Totalul sumei puse la dispoziţie de Guvern într-un an şcolar pentru cei 1.025 de elevi este de 3.587.500 de lei. (V.A.)

×