x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 1.300 de infracţiuni, descoperite de poliţişti la acţiuni de combaterea braconajului

Peste 1.300 de infracţiuni, descoperite de poliţişti la acţiuni de combaterea braconajului

de Mediafax    |    24 Iun 2012   •   09:33
Peste 1.300 de infracţiuni, descoperite de poliţişti la acţiuni de combaterea braconajului

Peste 1.300 de infractiuni au fost descoperite de politisti, in perioada 10 februarie - 31 mai, la actiunile pentru prevenirea si combaterea faptelor ce aduc atingere fondului cinegetic, desfasurate la nivel national, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

De asemenea, politistii structurilor de arme, explozivi si substante periculoase au ridicat, in vederea confiscarii, 238 de arme si au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 400.000 de lei.

In cele aproape patru luni ale actiunilor, politistii au depistat 1.312 de infractiuni, dintre care 1.006 de infractiuni prevazute de Legea nr. 407 din 2006 privind fondul cinegetic si protectia vanatului si 306 de infractiuni prevazute in alte acte normative, in concurs cu infractiunea de braconaj cinegetic.

De comiterea acestor infractiuni sunt suspectate 652 de persoane, precizeaza IGPR.

Politistii au descoperit 60 de cazuri in care s-au folosit capcane neautorizate si 74 in care s-a braconat prin folosirea ogarilor sau metisilor de ogari.

Ca urmare a infractiunilor depistate, politistii au indisponibilizat, in vederea confiscarii, 196 de arme letale, dintre care 179 de tir si vanatoare si opt confectionate artizanal, precum si 42 de arme neletale, 3.974 cartuse de diferite tipuri si calibre, 4.858 kg. carne de vanat si 312 alte bunuri (autoturisme, atelaje cu tractiune animala, laturi, capcane neautorizate, proiectoare etc.).

La actiuni au participat si reprezentanti din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor, Regiei Nationale a Padurilor si asociatiilor de vanatoare.

×
Subiecte în articol: braconaj romania capcane braconaj