x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGSU: Peste 1.700 situații de urgență în ultimele 24 de ore, la nivel național

IGSU: Peste 1.700 situații de urgență în ultimele 24 de ore, la nivel național

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   15:45
IGSU: Peste 1.700 situații de urgență în ultimele 24 de ore, la nivel național

În ultimele 24 de ore, la nivel național, salvatorii au acționat pentru gestionarea a 1.716 situații de urgență. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate pentru acordarea de prim ajutor, 1.331 de persoane fiind asistate medical.

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 92 incendii, precum și în alte 304 intervenții destinate protecției comunităților și a bunurilor acestora, informează IGSU.

De asemenea, echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Totodată, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 9 de persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 84 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 28 privind prezența unor urși, în județele Argeș, Brașov, Buzău, Bihor, Covasna, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova, Vâlcea și Vrancea, 55 privind fenomenele hidrometeorologice/meteorologice periculoase în județele Arad, Argeș, Brașov, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Covasna, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Suceava, Satu Mare și Timiș și 1 privind producerea unui incendiu cu degajări mari de fum în județul Dâmbovița.

Concomitent cu misiunile desfășurate pentru stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență, peste 3.400 pompieri militari, cu peste 2.800 de mijloace tehnice, au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat în 35 de localități din 18 județe - (Alba, Arad, Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava și Teleorman - pentru evacuarea apei 8 case, 81 curți, 1 anexă gospodărească, 29 beciuri/subsoluri, precum și pentru degajarea a 11 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 2 autoturisme și 2 imobile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: igsu situatii de urgenta