x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 150 de sate din Buzău şi Vrancea, în continuare izolate din cauza zăpezii

Peste 150 de sate din Buzău şi Vrancea, în continuare izolate din cauza zăpezii

15 Feb 2012   •   07:43
Peste 150 de sate din Buzău şi Vrancea, în continuare izolate din cauza zăpezii

Locuitorii a 114 sate din 41 de comune din judetul Buzau sunt in continuare izolati, unii dintre ei de mai bine de doua saptamani. In Vrancea, intr-o situatie similara se afla oamenii din 60 de sate.

Potrivit prefectului de Buzau, Paul Beganu, in aceasta dimineata, oamenii din 114 sate si catune sunt izolati din cauza nametilor care blocheaza drumurile judetene, intre acestea numarandu-se Amaru, Cochirleanca, Gheraseni, Robeasca si Sageata, anunta Mediafax. Potrivit ultimelor centralizari, sunt inchise 19 sosele judetene, in timp ce pe majoritatea drumurilor nationale accesul este permis fara restrictii in acest moment.

Prefectul a mai spus ca inca sunt localitati in care nu s-a putut ajunge din cauza muntilor de zapada carora drumarii nu reusesc sa le faca fata, astfel de situatii fiind in satele din comuna Cochirleanca, insa si la Glodeanu Silistea sau Carligu Mare, zone in care miercuri aproximativ 500 de militari, jandarmi si pompieri vor incerca sa ajunga cu ajutoare. Printre cei care au plecat sa-i ajute pe oamenii izolati de nameti se numara si peste 20 de politisti de la Serviciul de Interventie Rapida, care au plecat cu lopeti catre satul Moisica din comuna Smeeni, grav afectata de ninsori. Politistii spun ca nu vor pleca de acolo pana cand nu vor reusi sa-i scoata pe localnici la lumina.

In ceea ce priveste cazurile medicale in judetul Buzau, in ultimele 12 ore ambuantele au reusit sa ajunga la toate solicitarile, fara a exista in acest moment situatii care sa impuna solicitarea unui elicopter.

In judetul Buzau, patru localitati - Ramnicelu, Valea Ramnicului, Puiesti si Bisoca - sunt pana joi in stare de alerta.

In Vrancea, continua sa fie izolati locuitorii a 60 de sate din 19 comune, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Vrancea, locotent Cristina Duta.

Astfel, sunt blocate in continuare de nameti comunele Boghesti, Ciorasti, Dumitresti Garoafa, Gologanu, Gura Calitei, Jitia, Maicanesti, Nanesti, Paltin, Poaian Cristei, Reghiu, Sihlea, Spulber, Timboiesti, Tataranu, Vintileasca, Virtescoiu si Vulturu.

Din cele 11 drumuri nationale care traverseaza judetul, 10 au fost deschise circulatiei, in timp ce DN 23 B ramane in continuare inchis.

×