x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 21.100 de persoane vaccinate în maratonul de vaccinare organizat de MApN

Peste 21.100 de persoane vaccinate în maratonul de vaccinare organizat de MApN

12 Mai 2021   •   15:08
Peste 21.100 de persoane vaccinate în maratonul de vaccinare organizat de MApN
Sursa foto: Hepta

La maratonul de vaccinare organizat în perioada 4-11 mai în spitalele militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara s-au vaccinat împotriva COVID-19 peste 21.100 de persoane care nu aveau programare, scrie Mediafax

În paralel, pe toată perioada maratonului, centrele de vaccinare ale spitalelor militare au asigurat și vaccinarea persoanelor care au avut programare prin platformă.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila”, din București, s-au vaccinat 3.863 de persoane (dintre care 1.071 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov – 3.519 persoane (554 pe timp de noapte), la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca s-au vaccinat 3.402 persoane (dintre care 821 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța – 2.687 persoane (530 noaptea), la Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova s-au imunizat 3.266 de persoane (dintre care 619 noaptea), la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” din Iași s-au vaccinat 1.560 de persoane (600 noaptea), iar la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara – 2.885 persoane (569 pe timp de noapte).

Din 8 mai, vaccinarea fără programare prealabilă în platforma electronică a fost extinsă în toate cele 11 spitale militare din țară (București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara). Astfel, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze se vor prezenta în respectivele centre până la ora 14.00, iar cele cu vârsta de până în 60 de ani, după ora 14.00 și până la terminarea programului normal de lucru.

„Imunizarea efectivă și timpul de așteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

 

×
Subiecte în articol: mapn maraton de vaccinare