x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 230 de milioane de lei pentru Drumul Nordului, din județul Maramureș

Peste 230 de milioane de lei pentru Drumul Nordului, din județul Maramureș

23 Sep 2022   •   23:10
Peste 230 de milioane de lei pentru Drumul Nordului, din județul Maramureș
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a participat, vineri, la recepția proiectului Drumul Nordului, o investiție în valoare de peste 230 de milioane de lei, prin care a fost reabiltiat drumul în lungime totală de 72 de kilometri, în Maramureș.

Boloș a participat la recepția proiectului Drumul Nordului. Finanțat, o investiție prin Programul Operațional Regional 2014-2020, POR Axa Prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală. Proiectul se ridică la 231 milioane de lei, lucrările de reabilitare cuprinzând o lungime totală de 72 km.

Prin acest proiect, care va deservi 38.365 de persoane, s-au realizat realizat 50 de stații de autobuz, 79 treceri de pietoni și peste 15.000 metri de trotuare. Au fost reabilitate 10 poduri, iar două poduri au fost nou construite.

„Privind imaginea în ansamblu, îmbunătățirile în infrastructura conectivă la nivel regional poate nu conduc în mod automat la o creştere economică intensă, dar facilitează creșterea și dezvoltarea economică la nivel regional, asigurând în același timp accesul la servicii din zona educaţiei şi sănătății sau la locuri de muncă. Condițiile minime infrastructurale sunt în acest moment o premisă esențială pentru calitatea vieții. Felicit echipa Consiliului Județean Maramureș pentru modul în care tratează infrastructura de conectivitate, care este o prioritate națională. La nivelul județului este un portofoliu frumos de drumuri județene. Nu pot decât să fiu mândru de modul în care vă implicați în proiectele de dezvoltare, care prinde confur foarte frumos și poate fi luat exemplu de strategie pentru cei care conduc destinele comunităților locale”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Tot vineri, ministrul Marcel Boloș a avut o ședință de lucru cu Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, pe tema viitoarelor proiecte ce se vor implementa în județ. Pentru următorii ani, județul Maramureș are în implementare proiecte în valoare totală de 1,7 miliarde de euro. Dintre acestea, numai pentru infrastructura de transport sunt alocați 1,2 miliarde de euro, cele mai importante obiective fiind realizarea modernizarea Aeroportului Internațional Baia Mare, drumurile expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou. În finalul zilei, ministrul Marcel Boloș și Ionel Bogdan au verificat stadiul lucrărilor proiectului Centrului de terapii alternative Althera, finanțat de Uniunea Europeană, ce are ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități.

Până în 2026, județul Maramureș va realiza investiții în valoare totală de 89 de milioane de euro, pentru sănătate și asistență socială.

 

(sursa: Mediafax)

×