x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 30% dintre candidaţii la rezidenţiat, la   UMF “Carol Davila” din Bucureşti

Peste 30% dintre candidaţii la rezidenţiat, la   UMF “Carol Davila” din Bucureşti

16 Noi 2016   •   13:32
Peste 30% dintre candidaţii la rezidenţiat, la   UMF “Carol Davila” din Bucureşti

Concursul de admitere în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, va fi organizat în 2016 de către Ministerul Sănătății la data de 20 noiembrie. Acesta urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. Pentru cele  3.843  de locuri şi posturi (3.381 de locuri şi 462 de posturi) scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 6.091 de candidaţi, peste 30% dintre aceştia urmând să susţină examenul în centrul universitar Bucureşti.

Pentru acest examen, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 2.165 de candidaţi. Dintre aceştia, 1.610 s-au înscris pentru domeniul Medicină, 390 pentru Medicină Dentară şi 165 pentru domeniul Farmacie. În ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea concursului din Bucureşti, vor fi puse la dispoziţie 33 de săli. Cei 1.610 candidaţi la medicină vor fi repartizaţi în 23 de săli din incinta Facultăţii de Medicină (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8) şi în 2 săli din incinta Facultăţii de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6). Alte opt săli, aparţinând Universităţii Româno-Americană(Bd-ul Expoziţiei nr. 1B), îi vor găzdui pe cei 555 de candidaţi (390 pentru medicină dentară în 6 săli şi 165 pentru farmacie în două săli). Candidaţilor li se va permite intrarea în sălile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10. ”Indiferent de complexitatea şi dificultatea pe care le va avea examenul de rezidenţiat din acest an, am convingerea că absolvenţii Universităţii noastre vor trece cu brio acest important prag profesional, în număr cât mai mare, dar şi cu medii considerabile, făcând astfel dovada că la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti calitatea învăţământului este în continuare una de top şi la standarde europene” a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

 

Şi anul acesta, pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie ce va avea loc pe 20 noiembrie, candidaţii au achitat o taxă de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidenţiat 2016, similar cu cel din 2015 , a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 11993/2015, un procent de maxim 80% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu.

Totodată, ocuparea locurilor/posturilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu , alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.Afişarea rezultatelor se va face numai după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

×