x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 300 de localităţi din ţară sunt izolate din cauza gerului şi a zăpezii

Peste 300 de localităţi din ţară sunt izolate din cauza gerului şi a zăpezii

09 Feb 2012   •   07:00
Peste 300 de localităţi din ţară sunt izolate din cauza gerului şi a zăpezii

Aproximativ 500 de localitati din 27 de judete sunt afectate de conditiile meteorologice, dintre care 310 sunt izolate din punct de vedere al comunicatiilor rutiere sau feroviare, a declarat, in aceasta dimineata, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Alin Maghiar.

El a precizat ca din cele 504 localitati afectate, 179 de sate, catune, cartiere sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica, in zece localitati se inregistreaza disfunctionalitati la retelele de comunicatii fixe sau mobile si 11 localitati au probleme in asigurarea cu apa potabila sau menajera.

Potrivit acestuia, 529 de persoane sunt blocate in trafic sau in locuintele proprii, dintre care 213 sunt adapostite in spatii puse la dispozitie de administratia publica locala.

"In cursul zilei de ieri (n.r. miercuri), in baza solicitarii prefectilor din judetele Braila, Buzau, Calarasi, Vrancea au fost disponibilizate de la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale 22 de tone de motorina, 1,5 tone de conserve carne, 2,5 tone de conserve pateu, 24 tone de apa", a declarat Alin Maghiar, citat de Agerpres. El a mai spus ca 12 linii de cale ferata si autostrada A2 sunt inchise traficului. Totodata, sunt inchise traficului si 34 de drumuri nationale pe 40 de tronsoane.

"125 de drumuri judetene au circulatia ingreunata, 133 de drumuri judetene au blocaje, nu se poate circula pe ele", a declarat Maghiar, care a precizat ca aproximativ 4.000 de unitati de invatamant sunt inchise temporar, iar daca vremea va permite zborul, se va interveni joi la cazuri din Vrancea si Buzau la care nu s-a putut ajunge in urma cu o zi.

×