x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 50 de candidați la primărie, câștigători înainte de alegeri

Peste 50 de candidați la primărie, câștigători înainte de alegeri

06 Iun 2016   •   07:30
Peste 50 de candidați la primărie, câștigători înainte de alegeri
Sursa foto: Victor Stroe

În câteva comunități, electoratul a putut vota, dar nu a avut de ales, pentru că pe buletinele de vot pentru postul de primar era trecut un singur nume. Scrutinul cu candidat unic la primărie s-a ținut în peste 50 de localități, conform analizei ziare.com.

Alegerile locale cu un singur concurent pentru postul de edil sunt aproape un fenomen în județele cu mari comunități maghiare Harghita, Covasna şi Mureş.
Cu trei-patru excepții, candidații sunt reprezentanți ai UDMR. În Covasna au fost 14 cazuri de candidat unic, în Harghita 22, iar în Mureş 15. Un caz similar s-a înregistrat în comuna Bătrâna, din județul Hunedoara. Primarul în funcție a fost singurul care a reuşit să îndeplinească noile condiții pentru înregistrarea candidaturii, adică să strângă peste 100 de semnături de susținere. Fiind o localitate foarte mică, 100 de susținători înseamnă aproape întregul electorat. Cel puțin un candidat a concurat singur şi în 2012, la Păuleşti-Vrancea. „Oamenii au venit cu toții la vot, bucuroşi că nu mai trebuie să alerge după un candidat sau altul”, declara presei locale fericitul câştigător. Anul acesta a avut trei concurenți.

×