x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 60 de intervenții ale Inspectoratului General de Aviație a MAI, în minivacanța de Rusalii

Peste 60 de intervenții ale Inspectoratului General de Aviație a MAI, în minivacanța de Rusalii

22 Iun 2021   •   11:21
Peste 60 de intervenții ale Inspectoratului General de Aviație a MAI, în minivacanța de Rusalii

Piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au efectuat 62 de misiuni operative în minivacanța de Rusalii, printre care salvarea unor persoane aflate în stare gravă, victime ale accidentelor rutiere, sau căutarea a doi copii în județul Tulcea.

„În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Rusaliior, echipajele Inspectoratului General de Aviație au acționat pentru gestionarea unui număr de 62 de intervenții, la nivel național. Prin intermediul Punctelor de Operare Aeromedicală, dispuse pe întreg teritoriul țării, au fost efectuate 50 misiuni umanitare, colegii noștri contribuind la salvarea a 48 de persoane aflate în stare gravă, victime ale accidentelor rutiere sau pacienți care au necesitat a fi transportați în alte unități spitalicești”, transmite Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Sâmbătă, echipajul avionului SMURD Cessna Citation V a efectuat o misiune umanitară pentru transportul a 50.400 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, către Republica Serbia, pe ruta București – Belgrad și retur.

„O altă misiune importantă, care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri, a avut loc luni, atunci când echipajul elicopterului din cadrul Punctului Aeromedical Galați a fost solicitat să intervină, în sprijinul autorităților locale, pentru căutarea și salvarea a doi copii, în orașul Isaccea, județul Tulcea.
Tot în cursul zilei de luni, 2 elicoptere au acționat în sprijinul autorităților responsabile în gestionarea evenimentului sportiv, din cadrul Turneului Final #EURO2020. Astfel, în contextul desfășurării partidei de fotbal dintre echipele reprezentative ale Ucrainei și Austriei, pe stadionul Arena Națională, o aeronavă SMURD a fost pregătită pentru asigurarea medicală, la Arena Națională, iar cel de-a doua, pentru monitorizarea aeriană a traseelor de deplasare ale suporterilor”, anunță IGAv.

De asemenea, în perioada 18-21 iunie, elicopterele I.G.Av. au efectuat 2 misiuni în cooperare cu Poliția Română pentru monitorizarea traficului rutier.

Totodată, elicopterele EC-135, aflate în serviciu la Galați și Iași, pot interveni în Republica Moldova, la solicitarea autorităților din statul vecin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rusalii