x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 8 tone de deșeuri, dintre care 5,4 tone de plastic, adunate din Dunăre într-o săptămână

Peste 8 tone de deșeuri, dintre care 5,4 tone de plastic, adunate din Dunăre într-o săptămână

26 Sep 2022   •   19:10
Peste 8 tone de deșeuri, dintre care 5,4 tone de plastic, adunate din Dunăre într-o săptămână

Peste 8 tone de deșeuri, dintre care 5,4 tone de plastic, au fost adunate din apele Dunării, într-o singură săptămână.

În perioada 1 – 7 septembrie 2022, în cadrul unui program, a fost organizată o serie de acțiuni de igienizare și colectare a plasticului de pe malurile și din apele Dunării, precum și acțiuni de educare și conștientizare.

Astfel, cu ajutorul a peste 330 de voluntari, au fost colectate 8,3 tone de deșeuri, dintre care 5,4 tone de plastic.

Pentru a reduce cantitatea de deșeuri de plastic ajunsă în apele Dunării, „Mai Mult Verde” a coordonat 9 acțiuni de ecologizare pe cursul fluviului, de la intrarea în țară până în apropierea punctului de vărsare, în orașele: Baziaș, Orșova, Turnu Măgurele, Giurgiu, Oltenița, Călărași, Cernavodă, Brăila și Galați.

La aceste acțiuni au participat peste 300 de voluntari, care au colectat în total 8,1 tone de deșeuri, dintre care 5,3 tone de plastic. În plus, în Mahmudia, pe malul drept al brațului Sfântul Gheorghe, WWF-România a coordonat o acțiune de ecologizare-maraton.

La această acțiune au participat atât autoritățile locale, cât și 20 de voluntari, care au strâns peste 160 kg de deșeuri, dintre care peste 150 de kilograme de plastic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: deşeuri