x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste o mie de persoane au manifestat în faţa Guvernului şi în Piaţa Universităţii. Mihail Neamţu, înjurat şi gonit de manifestanţi (VIDEO)

Peste o mie de persoane au manifestat în faţa Guvernului şi în Piaţa Universităţii. Mihail Neamţu, înjurat şi gonit de manifestanţi (VIDEO)

21 Dec 2013   •   18:47
Peste o mie de persoane au manifestat în faţa Guvernului şi în Piaţa Universităţii. Mihail Neamţu, înjurat şi gonit de manifestanţi (VIDEO)
Sursa foto: STEFAN SANDU / MEDIAFAX FOTO
Update 23:00 - Mitingul s-a incheiat, oamenii au plecat acasa, traficul rutier se desfasoara in conditii normale.

Update: 22:30 -
Protestatarii au revenit la Universitate,  traficul rutier fiind oprit, în prezent, în rondul de la Piaţa Universităţii.

Update: 21:50 Un manifestant dintre cei ajunşi sâmbătă seară în Piaţa Revoluţiei,
cunoscut ca participant la majoritatea protestelor din Bucureşti, s-a urcat pe o maşină a Jandarmeriei, de unde a coborât după câteva minute, după ce a fost convins de un negociator, scrie Mediafax. După ce manifestantul a coborât de pe maşina Jandarmeriei, protestatarii au scandat "Jandarmeria apără hoţia!", iar apoi "Uniţi, salvăm Jandarmeria!".

Update: 20:50 -
Protestul de la Guvern a durat circa o jumatate de ora. Multi dintre participanti au inceput sa plece spre casa. Cei ramasi se retrag pe Calea victoriei. Circulatia s-a reluat pe pe Lascar Catargiu si in Piata Victoriei. Politia nu a anuntat numarul de participanti la actiunea de protest. Sperantele organizatorilor nu s-au adeverit, ei scontau pe o participare masiva, care sa lege dupa 24 de ani Revolutia.

Update 20:20 -
Protestul de la Piața Victoriei poate fi urmărit pe camerele web ale Jurnalului National. De asemenea camera de pe bdul Lascar Catargiu arata ca traficul rurier intre Piata Romana si Piata Victoriei este oprit. Click AICI pentru imagini in direct, din Piata Victoriei.

Update 19: 25 -
Numarul participantilor la protest este apreciat de Hotnews si B1tv la o mie de persoane. Retelele de socializare oficiale pentru miscarea de protest anticipau o participare a 6.000 de persoane.

Click AICI pentru imagini in direct, din Piata Victoriei.

Update 19:15
- În rândul demonstranților există și numeroase persoane însoțite de câini. Aceștia marchează opoziția față de LEGEA LUI IONUȚ,  care ar permite eutanasierea cânilor fără stăpâni și neadoptați. Bulevardul Magheru este blocat de coloana care se îndreaptă spre Piața Victoriei.

Click AICI pentru imagini in direct, din Piata Victoriei.

Marcarea a 24 de ani de la evenimentele din București, din 21-22 decembrie, este un magnet și pentru alte mișcări de protest, care nu au legătură cu revoluționarii. Mihail Neamțu, lider al partidului Noua Republică,  a fost eliminat cu violență din mijlocul sutelor de participanți ai comemorării de la Piața Universității. O altă manifestare a grupurilor eco și a celor nemultumiți de politica Guvernului, care și-au convocat pe rețelele de socializare susținătorii, tot la Universitate, se declara continuatoare a Revoluției din 1989.

Circulația pe bulevardul Magheru este blocată după ora 18. Mișcarea Salvați Roșia Montană s-a radicalizat și are revendicări politice, între care demisia Guvernului și scandează lozinci de susținere a DNA. Protestatarii nu au o conducere explicită dar s-au raliat acestei mișcări de stradă curente ecologiste, anarhiste, legionare. Demonstranții se îndreaptă spre Piața Victoriei.

Stire in curs de actualizare



×