x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Petrecere cu gripă A H1N1

Petrecere cu gripă A H1N1

01 Iul 2009   •   00:00

O sută elevi şi profesori români au intrat în contact cu cei doi elevi britanici cu gripă AH1N1, duminică la o petrecere organizată în incinta Grupului Şcolar "Ioan Holvan" din Iaşi, a anunţat directorul unităţii de învăţământ, Vasile Guzganu.



Potrivit Mediafax, Vasile Guzganu a spus că la petrecerea respectivă, ţinută într-o sală din incinta unităţii de învăţământ, au participat toţi cei 19 elevi englezi, dar şi aproximativ o sută de elevi şi profesori ieşeni. La rândul său, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a precizat că toţi cei şapte pacienţi identificaţi cu noul virus gripal, între care şase elevi britanici şi o elevă din Iaşi, se află internaţi în spital şi că evoluţia stării lor de sănătate este favorabilă. "Suntem pregătiţi, avem un spaţiu pe care l-am identificat, unde sunt respectate toate normele epidemiologice în astfel de cazuri. Avem întreaga medicaţie virală necesară, pusă la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii", a declarat Carmen Dorobăţ, citată de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş, a spus că palierul căminului de la Grupul şcolar "Ioan Holban" unde erau cazaţi elevii britanici a fost izolat, adolescenţii luând masa pe palierul respectiv într-un loc special amenajat. "Palierul lor a fost izolat şi închis. Masa este servită pe palier, iar acolo există grup sanitar separat. Elevii români cazaţi în căminul grupului şcolar au voie să participe la programul de masă şi la activităţile din incintă", a afirmat Tiberiu Bantaş. Autorităţile ieşene susţin că elevii britanici au rezevate bilete de avion pentru a se întoarce acasă pentru data de 3 iulie.

Centrul de supraveghere a bolilor transmisibile a anunţat, marţi, depistarea a cinci noi cazuri de gripă A H1N1, la Iaşi, în urma investigaţiilor epidemiologice şi de laborator. Patru dintre persoanele infectate fac parte din grupul de cetăţeni englezi care a venit în România, în urmă cu o săptămână, la Iaşi, pentru a participa la un proiect social, iar cel de-al cincilea este un copil din Centrul de plasament. Toţi sunt contacţi ai celor două persoane care au fost depistate, luni, cu virusul A H1N1. Bolnavii depistaţi luni sunt doi adolescenţi din Marea Britanie care au sosit la Iaşi în 23 iunie. Cei doi fac parte dintr-un grup de 22 persoane (19 adolescenţi şi trei profesori) care participă, în fiecare an, la un proiect social într-un Centru de Plasament pentru copiii cu deficienţe psihice şi motorii. Pacienţii sunt internaţi la Institutul de Boli Infecţioase din Iaşi, sub tratament antiviral, evoluţia lor fiind bună.

×
Subiecte în articol: observator iasi