x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, la judecată în Belgia pentru neplata vaccinurilor Pfizer

România, la judecată în Belgia pentru neplata vaccinurilor Pfizer

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   13:04
România, la judecată în Belgia pentru neplata vaccinurilor Pfizer
Sursa foto: Hepta

Guvernul a decis ca Ministerul Finanțelor să angajeze avocați pentru a reprezenta România în fața justiției belgiene, în procesul pentru neplata vaccinurilor Pfizer.

Guvernul a aprobat joi un memorandum prin care acordă Ministerului Finanțelor împuternicire pentru a contracta servicii juridice în vederea reprezentării României în faţa Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles în cauza în care compania Pfizer - BioNTech a acționat România în judecată pentru plata tuturor vaccinurile anti-Covid, cumpărate ca parte a contractului de aprovizionare a Uniunii Europene, semnat în anul 2021.

Ministerul Finanțelor va contracta în regim de urgență un cabinet sau o societate de avocatură cu experiență relevantă care să îndeplinească toate condițiile legale necesare pentru apărarea intereselor României.

Totodată, structura juridică din cadrul Ministerul Finanţelor va prelua activitatea de reprezentare a statului în toate litigiile judiciare internaționale, inclusiv în cadrul dosarului judiciar din Regatul Belgiei, care să reglementeze expres această atribuție de reprezentare.

Pfizer și Biontech au dat în judecată România pentru neplata vaccinurilor anti-COVID-19, cumpărate în cadrul contractului de aprovizionare a Uniunii Europene.

România este obligată să plătească companiei Pfizer 564 de milioane de euro, pentru cele 28,94 milioane de doze de vaccin care mai sunt de livrat, respectiv să achite către Pfizer România 2,78 miliarde lei și plata cheltuielilor de judecată aferente procedurii, respectiv 22.500 euro.

Primele termene de judecată au loc în luna februarie a acestui an.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pfizer guvern proces