x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piaţa turismului medical s-ar putea dubla

Piaţa turismului medical s-ar putea dubla

17 Mai 2010   •   00:00

Piaţa turismului medical din România se ridică la 250 milioane dolari, fiind dominată de serviciile spa şi wellness, şi s-ar putea dubla până în 2014 dacă sistemul public şi privat se va implica mai mult în dezvoltarea infrastructurii şi promovare.



"În ultimii ani, România a devenit o destinaţie pentru tratamentele spa şi wellness pentru turiştii, dar nu pentru tratamente medicale. Piaţa se află încă la început comparativ cu alte destinaţii europene din regiune. (...) În prezent, piaţa turismului medical din România este estimată la 250 milioane dolari, fiind dominată în special de tratamentele spa şi de întreţinere, tip wellness. Ne aşteptăm ca piaţa să ajungă în 2014 la 500 milioane dolari şi 500.000 turişti", se arată într-un studiu Insight Market Research Solutions remis agenţiei Mediafax.

În prezent, România atrage turişti din State Unite ale Americii, Marea Britanie şi Germania.
În România, costurile pentru tratamente sunt în medie cu 60-70% mai mici faţă de alte ţări mult mai dezvoltate. "România are potenţialul de a atrage 500.000 de turişti străini în viitor, dar are nevoie de investiţii în îmbunătăţirea infrastructurii de servicii medicale şi în activităţile de promovare. Autorităţile trebuie să ia în considerare derularea unei campanii pentru creşterea imaginii României ca destinaţie pentru turismul medical", se mai arată în analiza firmei de cercetare.

×
Subiecte în articol: observator