x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pitoni, vipere şi anaconde, în Parcul Monument din Brăila

Pitoni, vipere şi anaconde, în Parcul Monument din Brăila

05 Mai 2009   •   00:00

Peste 50 de reptile vii, printre care se află cei mai veninoşi şerpi din lume, pot fi văzute în Parcul Monument din Brăila, în cadrul expoziţiei 'Reptile vii', potrivit Agerpres.

Expoziţia este organizată la Secţia ştiinţele naturii a Muzeului Brăilei şi cuprinde şerpi regali, pitoni, boa, anaconde, cobre, şerpi cu clopoţei, vipere africane, tarantule, broaşte ţestoase, scorpioni şi şopârle.

'Am venit la Brăila cu o colecţie care cuprinde primii zece şerpi veninoşi din lume, vipera pufăitoare şi vipera de Gabon. Avem şi o specie de varan roşu, care este foarte rar', a spus organizatorul expoziţiei, Monel Oaida.

Potrivit lui Monel Oaida, hrănirea şerpilor nu se face zilnic, ci o dată la două săptămâni, pentru că ei sunt tineri, iar hrana constă în şoareci pentru cei mici şi porumbei sau iepuri pentru speciile mai mari.

'Practic această meserie de zece ani şi nu pot spune că este grea, doar că, dacă nu iubeşti animalele, în special şerpii, ele te simt şi nu poţi lucra cu ele', a precizat organizatorul expoziţiei.

Expoziţia va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii mai, preţul biletului de intrare fiind de trei lei pentru copii, cinci lei pentru adulţi şi trei lei de persoană pentru grupuri organizate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania