x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare

Plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare

04 Iun 2021   •   13:58
Plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare

Plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare, în cadrul unui proiect de protecție și reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre. „Se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcțiilor civile și prevenirea riscurilor de inundare”, a declarat ministrul Mediului.

Proiectul de extindere a plajei face parte dintr-un program mai amplu de protecție costieră, început în anul 2013 și care conține 16 loturi, împărțite în două faze, cu un buget total de aproximativ 1 miliard de euro.

În cadrul lucrărilor se vor executa șapte structuri de piatră și se vor plasa aproximativ 4 milioane de metri cubi de nisip, ceea ce va conduce la creșterea suprafeței de plajă cu aproximativ 50 de hectare.

„Vrem să avem un litoral modern, pus la punct din punct de vedere turistic și să protejăm biodiversitatea de aici. Pe lângă cele 50 de hectare de plajă nouă, câștigăm și peste 2,9 de hectare de biodiversitate marină pentru două specii protejate de bivalve (scoici). Am plecat de la un sistem dezorganizat, de la un litoral care nu a fost pus la punct așa cum trebuie”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la conferința de presă care a marchat demararea lucrărilor la proiectul din zona Eforie.

Ministrul a precizat că prin acest proiect se va asigura dezvoltarea durabilă a zonei, protejarea construcțiilor civile și prevenirea riscurilor de inundare a cordonului de legatură dintre Eforie Nord și Eforie Sud.

Mediafax

×