x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângăcioşii din Poliţie îl enervează pe Liviu Popa!

Plângăcioşii din Poliţie îl enervează pe Liviu Popa!

de Mara Raducanu    |    20 Noi 2011   •   11:21
Plângăcioşii din Poliţie îl enervează pe Liviu Popa!

Prezent la Oradea, alaturi de Traian Igas, ministrul de Interne, Liviu Popa, seful Politiei Romane a afirmat ca resursele financiare si logistice nu sunt valorificate, in prezent, in mod eficient. Si, a completat acesta, chiar daca <“anumiti plangaciosi' pot spune ca nu le ajunge benzina, el i-ar pune pe toti sa jure cu mana pe inima ca au folosit corect resursele'>.

In acest context, seful IGPR a afirmat ca a numit, recent, un nou sef la Directia Logistica a institutiei, care are sarcina de a gasi o solutie pentru optimizarea folosirii resurselor Politiei. “Lunar, noi cheltuim numai pentru benzina 1,8-2 milioane de euro, nu cred ca este putin, dar cred ca trebuie sa fim mai atenti cu folosirea acestor resurse', a spus seful Politiei.Intrebat daca aceste consumuri de combustibili sunt pe masura necesitatilor politistilor pentru derularea activitatilor, Liviu Popa a afirmat ca in opinia sa, necesarul pentru aceste activitati este acoperit. “Nu se poate spune daca e mult sau e putin, dar, sigur, putem analiza daca folosim eficient resursele. Sigur ca pot veni anumiti plangaciosi care pot spune ca nu le ajunge benzina, dar eu i-as pune pe toti sa jure cu mana pe inima ca au folosit corect resursele pe care le au la dispozitie", a spus seful Politiei Romane.

“Avem suficienti politisti betivi si nenorociti'

Nu este prima declaratie de acest gen la adresa subordonatilor sai facuta de seful Politiei Romane. In ianuarie 2011, acesta sustinea ca in politie exista “suficienti politisti betivi si nenorociti', ca multi dintre acestia sunt sanctionati disciplinar. Este posibil sa se faca disponibilizari in Politie. Din punct de vedere personal, as vrea sa se faca disponibilizari in Politia Romana, pentru ca este un moment extrem de prielnic de modernizare a Politiei si de asanare a mediului politienesc. Avem suficienti politisti betivi, nenorociti. Pana acum, pentru nemunca, niciunul nu a fost dat afara. S-a spus cine nu munceste nu greseste, cine nu greseste merita sa fie promovat. Ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine. Avem peste 7.000 de politisti cercetati prealabil si sanctionati disciplinar, din care 2.000 sunt sanctionati de doua ori de la aparitia statutului politistului in 2002', a afirmat Popa.

Sistem National de Raportare a Incidentelor, din martie 2012

Acesta a mai anuntat ca, din luna martie a anului viitor, va fi functional un Sistem National de Raportare a Incidentelor, la care se lucreaza in prezent si in care vor fi introduse, in permanenta, toate evenimentele din tara ale politiei. “Am avut discutii despre un proiect pe care il avem acum in curs de implementare, Sistemul National de Raportare a Incidentelor, in care vor lucra 12.000 de politisti si care va fi functional in martie 2012'. Chestorul Popa a declarat ca, in cadrul acestui sistem, “va exista un server la Bucuresti si fiecare agent, fiecare politist va introduce in terminalele din toata tara ale acestei retele toata activitatea lui din ultimele 24 de ore'. Referitor la costul Sistemului National de Raportare a Incidentelor, seful IGPR a afirmat ca acesta este de 2,5 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile.

×
Subiecte în articol: poliţia romănă liviu popa