x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plângerile împotriva preotului Visarion Alexa se înmulțesc. 6 femei îl acuză de agresiune sexuală

Plângerile împotriva preotului Visarion Alexa se înmulțesc. 6 femei îl acuză de agresiune sexuală

26 Sep 2022   •   15:34
Plângerile împotriva preotului Visarion Alexa se înmulțesc. 6 femei îl acuză de agresiune sexuală
Sursa foto: Facebook Visarion Alexa

După ce prima enoriașă a tulburat apele în parohia preotului Visarion Alexa și a stârnit indignare în toată țara, alte cinci femei au depus plângere pentru agresiune sexuală împotriva acestuia.

El a ajuns, în această dimineață, în fața judecătorilor de la Tribunalul București care au respins arestarea preventivă și au decis menținerea controlului judiciar timp de 60 de zile. Procurorii sunt nemulțumiți de decizie. Preotul nu a dorit să discute cu presa.

În total, șase femei au depus până acum plângeri pentru abuz sexual împotriva lui Visarion Alexa, scrie digi24.

Comisia de disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut acestuia o declarație cu privire la faptele pentru care este acuzat. Preotul a recunoscut că acuzațiile primei femei sunt adevărate dar a refuzat să ofere detalii, după ce s-a sfătuit cu avocata sa. 

Totodată, o altă victimă a părintelui a făcut publice fragmente din conversațiile cu acesta pe Facebook și spune că preotul a sunat-o și i-a trimis mesaje timpe de două luni. 

Visarion Alexa a fost paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală până când o enoriașă l-a acuzat că a agresat-o sexual după spovedanie, în curtea bisericii. Preotul a fost suspendat iar Arhiepiscopia Bucureștilor a deschis propria anchetă.

×
Subiecte în articol: visarion alexa agresiune sexuala