x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Plantează un copac pentru pace”

„Plantează un copac pentru pace”

01 Oct 2013   •   23:41
 „Plantează un copac pentru pace”

850.000 de copaci plantaţi, în aceeaşi zi, în peste o sută de ţări din toată lumea. Şi fiecare copac a prins viaţă ajutat de copii!
Elevii a două dintre cele mai prestigioase unităţi şcolare din Bucureşti, Şcoala Nr.150 „Sf. Elefterie” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza”, au participat şi ei la acest amplu eveniment internaţional, alături de copiii din peste 5000 de şcoli din întreaga lume.

La 21 septembrie 2013, de Ziua Internaţională a ONU pentru Pace, elevii celor două şcoli din Capitală, coordonaţi de doamnele profesoare Corina Kodjabashija, Motea Georgeta, Dinu Geta, Bortoi Louise, Turcanu Monica (Şcoala 150) şi Mioara Ivan, Terecoasa Irina (CNEC), au plantat în Bucureşti copaci, în lanţul viu şi verde care a înconjurat, în acea zi, întreaga planetă.

Primii copaci au fost plantaţi, la amiază, în Oceania, apoi, urm~nd cursul Soarelui, pe celelalte continente: Asia, Europa şi Africa, iar, în cele din urmă, lanţul de copaci a ajuns şi în cele două Americi. Într-o singură zi, în timp ce Pământul s-a rotit o dată în jurul axei sale, sute de mii de copaci plantaţi de copiii din întreaga lume l-au înconjurat, ca într-un inel fermecat.

„Plant a tree for Peace 2013” („Plantează un copac pentru pace 2012”) este o campanie organizată de „Learning about Forests” (LEAF) şi „ENO - Environment Online”, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă. În cadrul acestui proiect, şcolile din întreaga lume abordează aceleaşi subiecte cu privire la mediul înconjurător şi împărtăşesc rezultatele activităţii de învăţare în comunităţile din care provin şi lumii întregii, pe internet.

„Plant a tree for Peace” promovează educaţia pentru pace şi creşte gradul de conştientizare a elevilor cu privire la importanţa arborilor şi a pădurilor la o scară globală. Anul trecut, elevii din mii de şcoli aflate în 132 de state de pe glob au plantat 600.000 de copaci în cursul acestei zile, iar anul acesta evenimentul a avut o amploare şi mai mare.

„Learning about Forests” ne aduce aminte că „Un copac este un simbol pentru noi. În primul rând, el ne aminteşte de natura şi de importanţa protejării mediului. În al doilea rând, simbolizează cooperarea între şcolile noastre din întreaga lume. Noi sprijinim diversitatea culturală şi toleranţa. Am ales această zi, a Păcii Mondiale, pentru a marca pacea şi continuitatea vieţii. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui şi vom ajuta Organizaţia Naţiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului. Sperăm să creştem împreună cu copacii în viitor şi pentru viitor. Pacea este verde!”

×