x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plomba mobilă sau cum să rezolvi rapid problema gropilor din carosabil. Vezi ce au inventat câţiva studenţi americani (VIDEO)

Plomba mobilă sau cum să rezolvi rapid problema gropilor din carosabil. Vezi ce au inventat câţiva studenţi americani (VIDEO)

17 Apr 2012   •   06:29
Plomba mobilă sau cum să rezolvi rapid problema gropilor din carosabil. Vezi ce au inventat câţiva studenţi americani (VIDEO)

Gropi plombate simplu si eficient. La asta s-au gandit cativa studenti de la Cleveland Western University cand au creat mixtura de compusi bio.

Tinerii au observat ca, daca amesteci taratele de porumb cu apa, rezulta un material destul de maleabil si rezistent care poate fi folosit in orice situatie. Pornind de la aceasta observatie, au creat o mixtura de compusi bio (compozitia este secreta) care, in amestec cu apa, pot acoperi temporar gropile din asfalt, scrie gadgetreport.ro. Mixtura este plasata intr-un sac dintr-un material rezistent la apa, bazat pe silicon si Kevlar.

Pentru a o putea folosi, utilizatorul trebuie doar sa ii adauge putina apa si sa o plaseze in groapa din carosabil. Rezultatul? Urmariti materialul video de mai jos.

Plomba mobila a fost testata deja cu succes pe strazile din Cleveland. Ar urma sa coste in jur de 100 de dolari/punga insa, daca va fi produsa in cantitati industriale, pretul se va reduce la 10-15 dolari.

×