x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PNA / Staicu, audiat

PNA / Staicu, audiat

de Radu Crivat    |    12 Iul 2005   •   00:00
PNA / Staicu, audiat

Fostul patron al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu (foto), urmarit penal in legatura cu fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR), a fost audiat ieri, timp de aproximativ patru ore, de procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA).

CONCLUZII. In timpul audierilor, procurorii i-au prezentat lui Staicu concluziile raportului de expertiza financiar-contabila efectuata in dosarul privind falimentarea BIR. Daca la intrarea in sediul PNA el declara ca a fost citat si "a venit sa-si faca datoria", la finalul celor patru ore de audieri fostul patron a spus ziaristilor ca nu va mai veni la PNA, ci va "pleda" doar in fata instantei, deoarece aceasta este cea care va stabili daca este vinovat sau nu. El a mai spus ca expertiza contabila care i-a fost prezentata nu-i este favorabila.
"Daca era dupa acea expertiza, trebuia sa fiu de mult legat", a conchis Staicu. In perioada 1999-2000, Dinel Staicu a cerut si obtinut noua credite de la BIR, din care nu a rambursat decat sume infime, provocand un prejudiciu de aproape 273 de miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: observator