x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu despre podul peste Dunăre: un pod al speranței, un pod al unirii

Grindeanu despre podul peste Dunăre: un pod al speranței, un pod al unirii

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   13:16
Grindeanu despre podul peste Dunăre: un pod al speranței, un pod al unirii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a numit podul peste Dunăre de la Brăila „un pod al speranței, un pod al unirii”: „este până la urmă dovada că statul român știe să investească”.

În 2017 puțini credeau în reușita acestui proiect, a spus ministrul: „iată că, la 6 ani distanță, suntem aici împreună să deschidem circulația pe acest pod care leagă cele trei regiuni istorice. Este un pod pe care l-aș denumi un pod al speranței, un pod al unirii, un pod al speranțelor pentru toți românii, un pod al speranțelor pe care și le-au spus locuitorii în această lucrare de infrastructură unică în România și în sud estul Europei. Este prima conexiune rutieră din istoria României dintre județele Tulcea și Brăila”.

Grindeanu a adăugat că podul este dovada că „statul român știe să investească și să atragă bani europeni, știe să abordeze strategic dezvoltarea regiunilor din România și să creeze oportunități pentru noi locuri de muncă”.

„România își consolidează prin această lucrare de infrastructură inclusiv rolul strategic la frontiera de est a UE și Alianţei Nord-Atlantice”, a spus Grindeanu.

Cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani în România este inaugurat la Brăila. Este vorba despre podul peste Dunăre care va fi deschis circulației rutiere începând de azi, de la ora 13.00. Deocamdată, podul va fi deschis doar pe timpul zilei.

 

×
Subiecte în articol: pod grindeanu