x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Podul prostilor

Podul prostilor

de Laura Toma    |    14 Oct 2006   •   00:00
Podul prostilor

Demolarea salbatica a podului Ba-neasa, monument istoric, dezvaluie si impotenta in dirijarea traficului. Din constructia declarata monu-ment istoric de grupa B n-a mai ramas mare lucru. Mini-sterul Culturii tace chitic!

Ieri, demolarea picioarelor Podului CFR Baneasa a continuat fara prea mari ezitari. Din constructia declarata monument istoric de grupa B n-a mai ramas mare lucru. Ministerul Culturii tace chitic!

In urma articolului nostru de ieri, in care trageam un semnal de alarma legat de distrugerea stemelor provinciilor istorice de pe culeele podului, cei de la Directia Patrimoniu n-au intervenit in nici un fel. Mai mult, au refuzat sa ne mai dea vreo informatie despre avizele care au fost necesare pentru ca podul vechi sa fie demolat in mod legal. "Nu am ce sa discut, vom da zilele astea un comunicat de presa pe site-ul Ministerului Culturii in legatura cu avizele", a spus Stefan Damian, directorul Directiei Patrimoniu a Bucurestiului. In lipsa vreunei interventii, si ultimele ramasite istorice au fost daramate.

BUNE INTENTII! "Noi speram ca in cursul zilei de astazi sa ne terminam treaba, adica sa demolam integral. Avem si noi un termen al lucrarii, pe care trebuie sa-l respectam. Nu putem sa asteptam, intrebandu-ne noi intre noi daca e bine sau rau ceea ce facem, pentru ca emblemele alea au incarcatura istorica. Asta e treaba altora", e de parere ing. Gheorghe Raducanu, seful santierului. "Stemele nu au putut fi taiate, pentru ca sunt facute din travertin, ceva asemanator cu marmura. Am gasit insa o solutie - le-am fotografiat pe cele vechi, am facut masuratori si intentionam sa facem niste copii cu care sa imbracam picioarele noului pod", spune ing. Mantu, directorul seriei de constructie. Podul CFR Baneasa a fost construit de nemti pe timpul lui Carol al II-lea si figureaza pe lista monumentelor istorice.

SEMAFOR CU "DUS-INTORS"
Soferii care vin pe Bd. Autogarii si vor sa traverseze intersectia de la iesirea din Bucuresti spre DN 1, pentru a merge inainte, pe Bd. Ion Ionescu de la Brad, au la dispozitie doar 12 secunde. Practic, masinile mari - camioanele si tirurile - abia ajung la mijlocul intersectiei in acest rastimp, semaforul neavand si culoarea galbena, ci doar rosu si verde. In plus, pentru a prinde verdele, soferii trebuie sa astepte aproape doua minute, timp in care semaforul da unda verde celor care intra in Bucuresti, respectiv celor care fac dreapta pe DN 1. In privinta pietonilor, acestia au la dispozitie doar 20 de secunde pentru a traversa cele doua bulevarde. Agentul de circulatie prezent ieri dupa- amiaza in aceasta intersectie era parca bagat in priza, neavand timp nici sa respire.
  • Al. Boariu
  • ×
    Subiecte în articol: observator