x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția Capitalei a anunțat în ce misiune se afla polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni

Poliția Capitalei a anunțat în ce misiune se afla polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni

17 Ian 2022   •   20:10
Poliția Capitalei a anunțat în ce misiune se afla polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni
Sursa foto: Captura Antena 3

Poliția Capitalei a dat un comunicat în care a explicat în ce misiune se afla polițistul care a lovit două fetițe pe o trecere de pietoni. Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București  a precizat că polițistul nu se deplasa la școală așa cum se vehiculase în spațiul public.  Agentul se ocupa de verificări solicitate de structura de evidență a populației.

„Din datele puse la dispoziție, până la acest moment, de către subunitatea de poliție, rapoartele polițiștilor și verificările efectuate de structura de control intern, a reieșit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui   plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ.

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației.

Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs”, se precizează în comunicatul de presă emis de DGPMB.

Bode: Nu executa misiune cu caracter de urgenţă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a clarificat, luni, că poliţistul care a accidentat mortal o fetiţă de 11 ani pe o trecere de pietoni nu se afla într-o misiune de urgenţă.

Şeful de la MAI a precizat că agentul se afla într-o misiune de verificare a populaţiei. 

Însă, chiar şi aşa, poliţiştii aflaţi în misiune sunt scutiţi doar în cazul în care comit o contravenţie, nu o faptă penală, spune Bode. 

"Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de seriviciu, misiuni poliţieneşti. Era la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei, mai exact verifica la domiciliu anumite persoane. 

Nu executa misiune cu caracter de urgenţă.

Legea este foarte clară. Tot ce înseamnă condiţii de tip prioritar are obligaţia cel care conduce o maşina a Poliţiei să circule cu prudenţă şi este scutit doar pe partea contravenţională, nu doar pe partea penală", a spus ministrul Lucian Bode.

Ministrul s-a declarat șocat de imaginile apărute în spațiul public, în care polițistul verifică cu piciorul dacă una dintre ele, accidentată mai grav, trăiește.

„Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine, imaginea și, mai ales, comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută, nu poate fi înțeleasă”, a spus Bode.

Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa intră în concediu

Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa şi-a depus cerere de concediu, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Astfel, începând de marţi, timp de două săptămâni, el nu-şi va mai desfăşura activitatea la compartimentul de Relaţii publice.

În plus, potrivit unor surse citate de Antena 3, agentul a fost detaşat la o altă secţie de Poliţie, de la secţia 5 la secţia 25.

În această perioadă, agentul este sub măsura controlului judiciar, astfel că el nu are voie să conducă, să părăsească România şi nici să ia legătura cu martorii din dosar.

 

×
Subiecte în articol: accident raisa