x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politia Capitalei cauta vinovatii

Politia Capitalei cauta vinovatii

10 Mar 2004   •   00:00

Serviciul de Control al Politiei Capitalei a declansat o ampla ancheta privind imprejurarile in care adolescentul Cristian Bujor, in varsta de 15 ani, ar fi fost batut de luptatorii SPIR in timpul altercatiei care a avut loc sambata seara intre politisti si taximetristii de la Speed Taxi.

Comisarul-sef Lucian Guran, prim-adjunctul Politiei Capitalei, a declarat pentru "Jurnalul National" ca, in prezent, anchetatorii asteapta rezultatele expertizelor medico-legale si rapoartele ofiterilor care instrumenteaza cazul. "Toate verificarile vor fi corecte. Poate fi adevarat ca minorul a fost batut sau poate nu. Nu putem face presupuneri. Este incorect sa se spuna ca politia a facut presiuni pentru externarea minorului din spital", a precizat sursa citata. Sora victimei a declarat intr-un interviu ca baiatul a fost lovit in mai multe randuri, pana cand si-a pierdut cunostinta, de catre un politist care a crezut ca adolescentul este taximetrist. Ulterior, baiatul ar fi fost urcat in masina Politiei, impreuna cu ceilalti taximetristi implicati in scandal, fiind dus la Sectia 14. Dupa consumarea acestui episod, Cristian Biujor s-a internat in Spitalul Budimex, unde a stat pana luni, cand, la cererea familiei, a fost externat, au mai precizat sursele citate.

"Nu a fost depusa nici o sesizare la Parchet. Asta nu inseamna ca, daca luptatorii nostri au abuzat de forta fizica, nu vor fi trasi la raspundere", a conchis comisarul-sef Lucian Guran. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator