x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția de Frontieră: Valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria

Poliția de Frontieră: Valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria

30 Noi 2021   •   14:28
Poliția de Frontieră: Valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria

Poliția de frontieră avertizează că marți se înregistează valori de trafic crescute la automarfare la granița cu Ungaria și Bulgaria.

Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Bulgaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, a transmis marți Poliția de frontieră.

Aglomerație se înregistrează în mod special la punctele de trecere a frontierei Vărşand, Nădlac II, Petea şi Calafat.

„Totodată, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare şi activitățile de verificare pentru autorizațiile de tranzit ale autorităţilor vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere”, au transmis polițiștii.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi PTF Calafat, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politia de frontiera