x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţia din Oslo a arestat în 2013 mai mulţi români decât localnici

Poliţia din Oslo a arestat în 2013 mai mulţi români decât localnici

06 Aug 2013   •   18:13
Poliţia din Oslo a arestat în 2013 mai mulţi români decât localnici

Poliţia din Oslo a arestat în 2013, pentru tâlhării, furturi de maşini, furturi din buzunare şi încălcarea dreptului de proprietate, mai mulţi români decât norvegieni.

Astfel, în primele şase luni anului, în capitala Norvegiei au fost arestaţi 181 de români şi doar 136 de norvegieni, potrivit thelocal.no, care citează cotidianul Dagbladet.

"Nu există nicio îndoială asupra faptului că străinii sunt cei care comit cele mai multe infracţiuni în Norvegia. De exemplu, anul acesta am arestat mai mulţi români pentru furt decât norvegieni", a declarat Geir Ellefsen de la Poliţia din Oslo.

Statisticile par să dea dreptate localnicilor, care, de ani de zile, fac reclamaţii la poliţie împotriva rromilor care s-au instalat în tabere în jurul capitalei Norvegiei.

Cu toate acestea, valul de infracţiuni prognozat anul trecut nu s-a materializat. Astfel, numărul furturilor din case a scăzut cu 42,5 la sută în iunie şi iulie, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, în timp ce numărul furturilor din buzunare a scăzut cu 20 la sută.

×
Subiecte în articol: infractori arestari oslo Norvegia