x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul de boli venerice "Scarlat Longhin", distrus bucată cu bucată de hoţii de fier vechi. Ce au descoperit agenţii Poliţiei Locale

Spitalul de boli venerice "Scarlat Longhin", distrus bucată cu bucată de hoţii de fier vechi. Ce au descoperit agenţii Poliţiei Locale

20 Mar 2013   •   13:02
Spitalul de boli venerice "Scarlat Longhin", distrus bucată cu bucată de hoţii de fier vechi. Ce au descoperit agenţii Poliţiei Locale
Sursa foto: PLMB

Şapte hoţi au fost reţinuţi, în numai câteva zile, după ce au sustras fier vechi din incinta clădirii unde a funcționat spitalul de boli venerice "Scarlat Hossu Longhin". Agenții Poliției Locale a Municipiului București au mai depistat și alte persoane care au furat din aceeași zonă parchet, panouri din gardul spitalului, recipient cu ser sau chiar copaci.

Spitalul de Boli Dermato-Venerice "Scarlat Longhin" din Capitală a devenit o țintă favorită pentru hoții de fier vechi. Fosta unitate spitalicească este, în prezent, dezmembrată, bucată cu bucată, de echipele de "scormonitori" - cei care se ocupă cu recuperarea fierului vechi din şantiere. Printre hoții de fier vechi reținuți de agenții Poliției Locale a Municipiului București și ai Patrulei Călare a Municipiului București se numără câțiva care au contribuit și la devastarea unei capele din apropierea spitalului.

Pentru a sustrage bucăți de metal, acești "scormonitori" au spart pereții pe care erau pictați sfinți și au tăiat bucăți din acoperișul sfântului lăcaș. Pisania de la intrare a fost despicată pentru a rupe țevile subțiri de cupru care foloseau pentru sistemul electric.

Patrulele Poliției Locale a Municipiului București și ai Patrulei Călare a Municipiului București au descoperit, de la începutul anului, zeci de "atacuri" la spitalul Scarlat Longhin. Mai mult, polițiștii locali, sprijiniți de agenții Patrulei Călare, au reuşit să desfiinţeze o grupare de şapte persoane care comercializa fierul vechi recuperat din acest şantier. Este vorba de un grup de persoane din afara Capitalei, coordonat de O.M.F., de 44 de ani, din Teleorman, specializat pe sustragerea și comercializarea de deșeuri feroase. În urma verificărilor, agenții P.L.M.B. au constatat că O.M.F. avea și interdicție de a se afla în București.

Alte două persoane au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce sustrăgeau bucăți de parchet din lemn masiv din incinta fostului spital, iar o alta a fost prinsă în timp ce tăia cu drujba un copac din curtea spitalului.

Ultimul caz a fost întregistrat în urmă cu câteva zile, atunci când P.I. (42 de ani, din Buzău) și G.M.V. (27 de ani, din Ialomița) au fost surprinși de agenții călare și o patrulă a P.L.M.B. în timp ce sustrăgeau bare metalice din gardul spitalului. Cei doi au fost predați Poliției Naționale.

Și celelalte persoane surprinse cu fier vechi sau alte obiecte sustrase din spitalul Scarlat Longhin au fost predate Poliției Naționale pentru continuarea cercetărilor. 

×