x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politia Romana, cu un pas inapoi

Politia Romana, cu un pas inapoi

de Radu Crivat    |    06 Dec 2005   •   00:00
Politia Romana, cu un pas inapoi

Politia Romana, care ar trebui sa fie prima ce-i gaseste si ii retine pe raufacatorii dati in urmarire generala, a fost prinsa din nou pe picior gresit. Munca oamenilor legii a fost facuta de aceasta data de reporterii postului de televiziune Antena 1.

Prin mijloace gazetaresti, jurnalistii au reusit, in doar doua zile, inaintea politistilor, sa dea de urma lui Constantin Grozea, recidivistul de 32 de ani care in urma cu trei zile a injunghiat-o pe prietena sa de 17 ani, Antoanela I., eleva la Scoala Centrala din Capitala, chiar in biroul directorului scolii.

STARUINTA. Doua fete, reporteri ai Antenei 1, au mers in toate locurile pe care obisnuia sa le frecventeze recidivistul dat in urmarire generala, incercand sa-i dea de urma. In cele din urma au reusit sa gaseasca un amic al recidivistului, care, dupa multa staruinta, a fost de acord sa le dea numarul de mobil al lui Constantin Grozea. L-au sunat pe acesta, iar el a fost de acord sa se intalneasca, duminica, cu echipa Antenei 1, pentru un interviu.

LEGE. Pentru a nu fi suspectati de favorizarea infractorului, infractiune pedepsita conform articolului 264 din Codul Penal cu inchisoare de la 3 luni la 7 ani, jurnalistii au fost obligati sa-i anunte pe politisti ca au stabilit o intrevedere cu barbatul dat in urmarire generala. La sediul Antenei 1 au venit, duminica, patru politisti de la IGPR, care urmau sa insoteasca echipa de televiziune, formata din sofer, cameraman si reporter.

Pentru desfasurarea interviului cu barbatul dat in urmarire generala si care a executat 10 ani de inchisoare pentru omor, unul dintre politisti a luat locul soferului, urmand sa asiste la interviul care s-a desfasurat chiar in masina postului de televiziune.

INTERVIU. Dupa ce au stabilit cu recidivistul ora si locul intalnirii, jurnalistii au plecat, insotiti din spate de o masina in care se aflau trei politisti, impreuna cu reporterul Adelin Petrisor, care trebuia sa filmeze masina in care se desfasura interviul. Pentru a-i incurca pe eventualii insotitori ai jurnalistilor, Constantin Grozea a schimbat de trei ori locul de intalnire, manevra care a avut darul de a deruta soferul masinii in care se aflau politistii. Pana la urma, recidivistul a stabilit locul final al intalnirii: Soseaua Salaj, din cartierul Ferentari. Constantin Grozea a urcat in masina Antenei 1 si a inceput sa raspunda calm intrebarilor timp de 40 de minute.

La un moment dat, usa a fost deschisa de politisti, care l-au capturat pe recidivist. Acesta nu a opus rezistenta in timpul arestarii si a declarat ca este neinarmat. Acesta a fost filmul pregatirii interviului cu recidivistul Grozea, difuzat aseara de Antena 1.

Tribunalul Bucuresti a emis ieri un mandat de 29 de zile pe numele lui Grozea, pentru tentativa de omor. Surse judiciare sustin ca el si-a recunoscut fapta.

AGRESORUL SPUNE CA NU ESTE VINA LUI
LEGAT. Dupa ce recidivistul a povestit cum s-au petrecut evenimentele la Scoala Centrala, a fost arestat
Interviul cu barbatul de 32 de ani dat in urmarire generala, inainte de a fi arestat, difuzat in exclusivitate de Antena 1, la Observatorul de aseara, a oferit raspuns mai multor intrebari. Constantin Grozea a spus ca nu a vrut sa fie violent, dar a fost provocat de prietena lui de 17 ani: "M-a injurat pe holul scolii. Eu n-am injurat-o niciodata. Mi-a spart buza. Mi-a dat cu pumnii. M-a palmuit de fata cu toate colegele ei. Eu aveam ala (un briceag de la o unghiera - n.r.) si ea a zis: «Hai, da! N-ai curaj sa dai!». Eu am spus: «Stii ca nu dau, nu?». Pe urma mi-a dat cu pumnul aici in buza, mi-a dat cu palma, m-a injurat si a zis: «Da-i, ca pe urma dau si eu». Si i-am dat asa pe fata", povesteste recidivistul. Barbatul spune ca tot prietena lui a fost cea care i-a spus sa o injunghie in spate. "S-a intors si a zis da-mi in spate (cu briceagul - n.r.). E de necrezut, dar eu va spun exact cum a fost", a declarat Grozea. Recidivistul a mai spus ca o iubeste inca pe Antoanela si ii pare rau pentru ceea ce a facut, dar considera ca "ea este 100% de vina" pentru incident. Grozea a mai spus ca prietena lui a lucrat la un videochat, unde a castigat 1.000 de dolari. "A luat in jur de 1.000 de dolari. Eu am cheltuit cu ea 100.000 de dolari, pe distractie, haine." Barbatul regreta ceea ce a facut. "Stiu ca ma iubeste! Stiu ca o sa ma ierte, poate nu acum, dar nu trebuia sa ma pun la mintea ei. Sa nu se fi intamplat ce s-a intamplat. As ruga-o sa ma ierte", a mai spus agresorul.
×