x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie de amploare. Polițiștii au reținut sâmbătă aproape 1.000 de permise de conducere

Razie de amploare. Polițiștii au reținut sâmbătă aproape 1.000 de permise de conducere

de Redacția Jurnalul    |    18 Feb 2024   •   20:20
Razie de amploare. Polițiștii au reținut sâmbătă aproape 1.000 de permise de conducere

Polițiștii au reținut, sâmbătă, 996 de permise de conducere, dintre care 144 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, anunță MAI.

„În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.), structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.172 de evenimente, 2.666 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.506 fiind situații de urgență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 820 de posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 224 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 221 de fapte penale”, potrivit unui comunicat de presă.

Au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, iar pentru 63 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

„În urma acțiunilor desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au reținut 996 de permise de conducere, dintre care 144 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Totodată, pentru deficiențele constatate, au fost retrase 429 de certificate de înmatriculare. Tot ieri (sâmbătă-n.r.), polițiștii și jandarmii au constatat 13.393 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 53 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 14 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 602.000 de lei”, se menționează în comunicat.

Dintre misiunile pompierilor, 1.267 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 117 pentru stingerea de incendii și opt pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate patru persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atâtea persoane.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politie intervenţii permise