x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politist acuzat de fals si inselaciune

Politist acuzat de fals si inselaciune

15 Mai 2004   •   00:00

Un ofiter din cadrul Politiei Rutiere Gorj, Ion Doinel Popescu, a inscenat producerea unui accident pentru a repara pe cheltuiala unei societati de asigurare un Peugeot 406. Politia Rutiera Gorj este zguduita zilele acestea si de un alt scandal.

CRISTIAN VASILCOIU

Fals, uz de fals si tentativa de inselaciune - acestea sunt acuzele aduse de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova inspectorului principal Ion Doinel Popescu, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Gorj. Ofiterul Popescu a fost trimis, ieri, in judecata, iar magistratii vor decide ce pedeapsa i se cuvine.

INSCENARE. Inspectorul principal Popescu a inscenat producerea unui accident rutier, ca sa repare pe cheltuiala unei societati de asigurare un autoturism Peugeot 406. Masina fusese „imprumutata" de la un om de afaceri din Targu Jiu si a fost avariata in urma unui alt accident rutier. Numai ca, la data producerii acestuia, nici Peugeot-ul si nici cealalta masina implicata, o Dacia 1310, nu aveau polita de asigurare platita.

FRAUDA. Ofiterul de Politie a venit cu ideea sa plateasca ulterior asigurarea, apoi sa insceneze producerea unui alt accident, intre aceleasi masini. Reparatiile ar fi fost platite astfel de compania de asigurari. Inspectorul principal Popescu s-a folosit de functia detinuta in Politie pentru a determina doi subofiteri subalterni sa intocmeasca, in fals, actele necesare „regizarii" asa-zisului accident, care s-ar fi derulat, chipurile, ulterior achitarii politelor de asigurare.

Politia Rutiera Gorj, zguduita de scandaluri

Scandalul in care este implicat inspectorul principal Popescu nu este singurul care atrage atentia presei in aceste zile asupra Serviciului de Politie Rutiera Gorj. Alti doi subofiteri din cadrul Politiei Rovinari au fost destituiti si deferiti Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj. Agentul-sef Grigore Cocoranu si agentul-sef adjunct Gheorghe Muja sunt acuzati ca au incercat sa falsifice cercetarile in cazul unui accident. Anchetatorii considera ca cei doi au incercat sa il scape de vina pe cel care produsese accidentul. Dupa descoperirea falsului savarsit de cei doi subofiteri au fost sanctionate pe linie interna si alte persoane din conducerea Politiei judetene. Seful Politiei Rovinari, cel al Serviciului Politiei Rutiere Gorj, un adjunct al comandantului IPJ Gorj, dar si prim-adjunctul acestuia din urma au fost pedepsiti. Sefilor din Politie li s-a reprosat neglijenta in serviciu, din cauza careia cei doi subofiteri au reusit sa falsifice rezultatul cercetarilor.

×
Subiecte în articol: observator