x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic pentru supravegherea graniţelor, în perioada sărbătorilor

Peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic pentru supravegherea graniţelor, în perioada sărbătorilor

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   10:20
Peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic pentru supravegherea graniţelor, în perioada sărbătorilor

Peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, în perioada sărbătorilor de iarnă.

"La nivelul Poliţiei de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF)

Potrivit sursei citate, dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

În vederea fluidizării traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

"Recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro", arată sursa citată.

La graniţa cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internaţional - în judeţul Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu şi PTF Vărşand, în judeţul Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai şi PTF Săcuieni, în judeţul Satu Mare: PTF Petea şi PTF Urziceni, iar pe raza judeţului Timiş - PTF Cenad.

"La graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 9,00 - 17,00 (ora României), sunt operaţionale zece puncte de trecere ocazionale, pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Arad. Punctele de frontieră sunt destinate traficului de persoane şi autovehicule de până la 3,5 tone şi sunt utilizate preponderent de către cetăţenii români şi maghiari din localităţile de frontieră", arată sursa citată.

În săptămână premergătoare Crăciunului din anul 2022, 16-19 decembrie 2022, au trecut frontiera aproximativ 700.000 persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire, din care aproximativ 500.000 cetăţeni UE şi 200.000 cetăţeni non UE, precum şi peste 185.000 mijloace de transport. 

×
Subiecte în articol: politisti frontieră sarbatori