x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii ies iar în stradă.

Poliţiştii ies iar în stradă.

de Diana Scarlat    |    16 Mai 2011   •   16:55

Sindicalistii anunta ca maine vor protesta in Piata Constitutiei sute de politisti revoltati de disponibilizarile anuntate de Guvern. Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), afiliat CNS "Cartel Alfa', organizeaza un miting maine, intre orele 9:30 – 14:00, impotriva Proiectului de Lege privind masurile de incadrare a MAI in bugetul aprobat pentru 2011.

"Documentul initiat de MAI prevede, in esenta, disponibilizarea a peste 9.500 de politisti, jandarmi si pompieri. In plus, pentru acest an s-a hotarat si anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din Sistemul de siguranta nationala si ordine publica', arata SNPPC intr-un comunicat de presa. Protestul se va desfasura in acelasi timp cu votul final al respectivului act normativ in Camera Deputatilor. Sindicalistii arata ca un numar semnificativ de parlamentari s-a exprimat impotriva acestui proiect de Lege pana acum, apreciind ca prin disponibilizarea a peste 9.500 de cadre va fi pusa in pericol siguranta cetatenilor si a comunitatii si, totodata, se vor inmulti vulnerabilitatile Romaniei ca eventual partener Schengen.

SNPPC invita toti cetatenii ingrijorati de cresterea nesigurantei publice si a infractionalitatii sa-si exprime dezacordul cu privire la acest proiect de lege axat pe realizarea de noi economii bugetare.

×