x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politistii protejeaza lumea interlopa

Politistii protejeaza lumea interlopa

12 Mar 2004   •   00:00

Doi politisti sunt acuzati ca nu au respectat procedurile legale in cazul unui accident rutier produs de un cunoscut personaj al lumii de noapte din Satu-Mare.

Agentii de circulatie Bene si Chira din cadrul Biroului Politiei municipiului Satu-Mare sunt cercetati de Parchetul de pe langa Tribunalul Satu-Mare ca au "omis" sa il duca la spital, pentru recoltarea de sange, pe autorul unui accident rutier produs in urma cu zece zile la Satu-Mare.

ACCIDENTUL. In noaptea de 28/29 februarie, Ovidiu Tisea, cunoscut personaj al lumii de noapte satmarene, a fost protagonistul unui accident de circulatie petrecut pe Podul Decebal. La ora 3:10, in timp ce se afla la volanul unui autoturism Mercedes SLK, Tisea a scapat controlul volanului si a izbit cu masina balustrada podului. Surse din Parchet sustin ca masina circula cu 140 km/h in momentul producerii accidentului.

Un echipaj al Politiei Rutiere, aflat la mica distanta de pod, a ajuns imediat la locul producerii accidentului. Aici, agentii de politie Chifor si Bene au gasit doar masina distrusa, soferul parasind locul accidentului. Subcomisarul Dorin Cigan, de la Politia Rutiera Satu-Mare, sustine ca la mai putin de jumatate de ora de la incident, la locul accidentului a aparut tatal lui Ovidiu Tisea, caruia politistii i-au spus sa isi aduca odrasla la Politie pana cel tarziu la ora 6 dimineata.

NU AU APARATE ETILOTEST. La Politie, autorul accidentului a recunoscut, in fata unor politisti, ca a baut whisky. In urma testului cu fiola alcoolscop, politistii lau amendat cu 2.600.000 de lei si i-au suspendat permisul. Politistii se scuza ca au folosit fiola in locul aparatului etilotest, deoarece toate aparatele electronice erau duse la calibrat la Institutul de Metronomie Bucuresti. Subcomisarul Cigan sustine ca legea nu a fost incalcata prin folosirea acestui aparat, deoarece normele in vigoare prevad ca testarea soferilor protagonisti in accidente soldate doar cu pagube materiale se efectueaza "cu fiola clasica sau cu aparatul etilotest". Parchetul nu este de aceeasi parere.

MERELE VINOVATE. Tatal lui Ovidiu, Gheorghe Tisea, spune ca baiatul sau a parasit locul accidentului pentru ca s-a dus sa se spele. El neaga ca fiul sau ar fi consumat bauturi alcoolice si motiveaza ca testul cu fiola a fost pozitiv, deoarece baiatul, bolnav de hepatita, ar fi consumat mere verzi.
Ovidiu Tisea este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale vietii de noapte din Satu-Mare.
( CRINA DUNCA )

×
Subiecte în articol: observator