x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recomandări pentru evitarea aglomerației pe A2 

Recomandări pentru evitarea aglomerației pe A2 

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   15:00
Recomandări pentru evitarea aglomerației pe A2 

Polițiștii susțin că se așteaptă ca valorile de trafic pe Autostrada A2 să fie intense luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni și le fac șoferilor o serie de recomandări.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de Rusalii dinspre litoralul Mării Negre către Capitală.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloane, șoferii pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

„În funcție de evoluția valorilor de trafic, la data de 05 iunie 2023, în intervalul orar 12.00 – 22.00, există posibilitatea ca polițiștii rutieri să ia măsura devierii circulației pentru perioade limitate de timp, pe unele tronsoane kilometrice de pe Autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative”, susțin polițiștii.

De asemenea, având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării, pentru intervale determinate de timp, polițiștii pot recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, pentru a permite deplasarea pe două benzi pe sensul către Capitală.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, șoferii sunt sfătuiți să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției și să efectueze orice manevră doar după o asigurare corespunzătoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: a2 evitarea aglomeratiei