x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii români au împânzit Germania

Poliţiştii români au împânzit Germania

de Istvan Deak    |    19 Dec 2013   •   17:32
Poliţiştii români au împânzit Germania

Autorităţile din mai multe oraşe din Germania au cerut ajutorul poliţiştilor din România şi Bulgaria, în căutarea unei soluţii pentru problemele de integrare ale persoanelor cu probleme care provin din cele două ţări. După Berlin, Duisburg şi Dusseldorf, poliţiştii români şi-au făcut apariţia şi în Koln. Târgurile de Crăciun din centrele oraşelor din Germania sunt o atracţie nu doar pentru turişti, ci şi pentru hoţii de buzunare.  

“La târgul de Crăciun din centrul oraşului Koln au loc la fiecare sfârşit de săptămână aproape 100 de delicte. Mulţi făptaşi provin din România. Poliţia germană primeşte acum ajutor din străinătate pentru combaterea furturilor din buzunare. În următoarele opt zile, doi poliţişti români vor acţiona alături de patrule ale poliţiei germane. Vor supraveghea străzile şi zonele aglomerate din târgurile de Crăciun”, scrie Die Welt.

“De la sosirea lor în Koln, de sâmbăta trecută, poliţiştii români au contribuit la patru arestări. Poliţiştii Buta Traian şi Boanţă Sorin vor rămâne pentru opt zile în oraşul nostru. Turismul din Koln are de suferit din cauza furturilor. Acestea au crescut în 2013 cu aproape 20%. Prejudiciul mediu cauzat este de 300 de euro. De obicei, nu este vorba de bani, ci de telefoane mobile foarte scumpe”, susţine şeful Poliţiei Koln, Wolfgang Albers.

“Hoţii sunt atraşi magic de aglomeraţia de Crăciun din centrul oraşului. În fiecare sfârşit de săptămână au loc aproximativ 100 de infracţiuni şi 20 de arestări. Problema persistă şi la ieşirile din marile centre comerciale şi în străzile cu trafic aglomerat. Sprijinul colegilor români este foarte important, fiindcă mulţi făptaşi vin din România. Ei trebuie să ne ajute la arestări şi la interogări. De asemenea, cu ajutorul lor sperăm să soluţionăm şi câteva cazuri de spargeri de locuinţe şi furturi de cablu”, a adăugat directorul secţiei de furturi din cadrul Poliţiei Koln, Thomas Schulte.

×