x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul grav rănit la datorie a fost operat cu succes, dar are încă nevoie de ajutor

Poliţistul grav rănit la datorie a fost operat cu succes, dar are încă nevoie de ajutor

de Andreea Sminchise    |    05 Aug 2011   •   15:29
Poliţistul grav rănit la datorie a fost operat cu succes, dar are încă nevoie de ajutor

UPDATE: Cristian a fost operat in cele din urma vineri seara, dupa ce familia a reusit sa depuna in contul clinicii o garantie de 35.000 de euro. Medicii israelieni au infirmat diagnosticul celor romani, care spuneau ca politistul nu mai are nicio sansa de a mai merge vreodata, avand maduva sectionata. Sotia lui Cristian Dobrila ne-a declarat ca operatia a fost un succes, iar in acest moment politistul poate sta fara probleme in fotoliul cu rotile si in scurt timp va incepe recuperarea.

Pentru primele trei luni de terapie Cristian va avea nevoie de circa 900 de euro pe zi, urmand ca dupa aceasta perioada costurile pentru fiecare zi de recuperare sa scada la jumatate. "Vom avea nevoie de cel putin 100.000 de euro. Din pacate singuri nu ne descurcam. le multumim tuturor celor care ne-au ajutat pana acum si celor care vor continua sa o faca", ne-a mai declarat sotia politistului

Agentul principal Cristian Georgian Dobrila are 30 de ani si este singurul motopolitist din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Braila. Pe perioada verii, a fost detasat la Constanta, pentru a suplimenta efectivele politistilor de pe litoral in sezonul estival.

In urma cu doua saptamani, politistul se afla in timpul serviciului pe DN22C - soseaua care leaga comuna Castelu de Constanta. La un moment dat, a observat un Mercedes care facea slalom printre masini si a pornit in urmarirea lui. Barbatul de la volanul autoturismului, Beniamin Tantas (fiul unui milionar din Satu Mare) nu a oprit, in ciuda faptului ca politistul avea semnalele luminoase si acustice pornite. In timpul urmaririi, intr-o curba, agentul principal Dobrila a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe constrasens si s-a izbit frontal de un BMW care venea din sens opus.

Bratele, cutia toracica si coloana vertebrala i-au fost zdrobite. A fost transportat imediat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde a fost operat la maini. Medicii i-au verificat in acea seara si reflexele la membrele inferioare, temandu-se ca leziunile de la coloana l-ar fi putut paraliza. Insa acestea erau bune. Din nefericire, pe parcursul zilelor ce au trecut reflexele s-au pierdut din cauza unui hematom ce a crescut pe coloana, intr-o zona foarte greu accesibila.

Doctorii din Romania au facut tot ce puteau face pentru tanarul politist, avand in vedere dotarile spitalelor de la noi. Pentru operatiile pe coloana, familia a inceput sa caute o clinica in strainatate. Au trimis investigatiile si analizele lui Cristian la mai multe institutii medicale si au primit acceptul de la o clinica din Israel.

Acum, Cristian este internat la Tel Aviv, iar vineri trebuia sa fie operat. O scurta verificare a conturilor politistului a amanat insa interventia chirurgicala pe termen nedeterminat. Din suma necesara, familia, prietenii si colegii de serviciu nu reusisera sa stranga nici macar un sfert. Cristian are nevoie de 150.000 de euro, iar fiecare zi care trece inseamna pentru el o noua condamnare. Doar pentru ca si-a facut meseria.

Daca vreti si puteti sa-l ajutati, faceti o donatie, cat de mica, in contul deschis la Raiffeisen Bank pe numele Dobrila Cristian Georgian:

RO37 RZBR 0000 0600 0271 8928


×
Subiecte în articol: politist accident politia rutiera