x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii români din Grecia au ajuns acasă

Pompierii români din Grecia au ajuns acasă

16 Aug 2021   •   17:25
Pompierii români din Grecia au ajuns acasă

Cei 108 pompieri români care au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors acasă, luni, ei fiind primiți de premierul Florin Cîțu, de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Aradat.

Cei 108 colegi pompieri din MAI care timp de mai bine de 8 zile au făcut minuni în Grecia, unde au ajutat la stingerea incendiilor ce au devastat o parte a țării, s-au întors în România, scriu pe Facebook, și reprezentanții Sindicatului Europol.

„Cu tot echipamentul de protecție pe ei și la temperaturi extreme ce depășeau 50-60 de grade printre resturile de vegetație făcută scrum, aceștia nu s-au gândit nicio clipă la riscurile la care sunt supuși și umăr la umăr au contribuit la stingerea focului în zonele afectate”, spun reprezentanții Europol, care atrag atenția că acești pompieri lăudați de greci au au salariile înghețate și în același timp au o serie de restricții și incompatibilități.

„De riscurile la care sunt supuși la fiecare misiune desfășurată nu mai spunem, pentru că le-ați văzut și voi care sunt Ne înclinăm în fața acestora și le urăm bun venit acasă”, mai spun ei.

Eroii sosiți, luni, din Grecia, au fost întâmpinați de premierul Florin Cîțu, de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de șeful DSU, Raed Arafat.

Pompierii au fost înaintați în gradul următor la sosirea în țară și au primit „Emblema de Onoare a DSU”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pompieri grecia