x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta despre greva angajaţilor CFR: "Aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj"

Ponta despre greva angajaţilor CFR: "Aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj"

16 Ian 2013   •   14:15
Ponta despre greva angajaţilor CFR: "Aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj"
Sursa foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Transporturilor să ia măsuri pentru a evita în viitor crize cum ar fi greva angajaţilor CFR, pe care i-a atenţionat însă să nu tranforme o întârziere a salariului "într-un şantaj", arătând că Executivul face eforturi ca ei să-şi primească banii.

"Fac un apel către toţi angajaţii de la CFR: facem toate eforturile din lume ca să-şi primească salariile şi să-şi ţină locurile de muncă. Dacă îi blochează pe oameni în trenuri în niciun caz nu ne ajută pe noi mai mult să facem rost de bani de salarii, ci dimpotrivă. S-ar putea să ne creeze probleme şi mai mari pentru finanţarea celor două companii", a afirmat Victor Ponta, în debutul şedinţei de guvern, citat de agerpres.ro.

Totodată, el i-a solicitat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, să analizeze modul în care a apărut criza şi să evite asemenea situaţii în viitor.

"Cel mai important este să vedem cum a apărut criza şi cum să o evităm pe viitor. Îmi pare rău, şi e foarte bine şi mă alătur dumneavoastră în scuzele de rigoare către pasagerii care au avut de suferit astăzi de dimineaţa, şi pentru angajaţii de la CFR şi Călători şi Infrastructură. În acelaşi timp însă aş vrea să ştie toţi că trăim în România şi facem eforturi foarte mari ca să le plătim salariile celor de la CFR. (...) Facem grevă spontană de o ştiam toţi de aseară şi o ştia toată lumea aşa de spontană a fost", a adăugat Victor Ponta.

El le-a atras atenţia angajaţilor CFR să nu-şi facă un "obicei" din a declanşa greve "spontane".

"Nu aş vrea să devină un obicei lucrul acesta. Facem toţi foarte mari eforturi. Înţeleg că aveţi banii de la Finanţe ca să plătim salariile. Înţeleg problemele şi mă pun în pielea celui lui care câştigă şi aşa un salariu foarte mic şi o întârziere contează, fie că e vorba de o zi, dar aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj'', a adăugat şeful Executivului subliniind că şi cei care au stat în trenuri timp de două ore mergeau tot la serviciu. ''Cred că este incorect să-i tratăm aşa", a mai spus şeful guvernului.

În context, el a afirmat că s-ar putea ca Executivul să instituie management privat la CFR Călători.

Toţi angajaţii CFR îşi vor primi salariile, mai exact lichidarea pe luna decembrie, miercuri sau cel târziu joi, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Angajaţi din CFR Infrastructură şi CFR Călători au declanşat miercuri, la ora 7.00, o grevă spontană de două ore din cauza întârzierii salariilor.

Un număr de 138 de trenuri au fost afectate de protest, întârzierile totale înregistrate depăşind 10.468 de minute. 

×
Subiecte în articol: greva cfr Victor Ponta intarziere trenuri